Φάκελος Μ.Ανατολή/Χέρι-χέρι Χαμάς και Σαρόν

0


Φάκελος Μ.Ανατολή/Χέρι-χέρι Χαμάς και ΣαρόνHome

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Μετά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν και η ριζοσπαστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς απέρριψε την ειρηνευτική Πρωτοβουλία της Γενεύης, την οποία στηρίζουν αριστεροί Ισραηλινοί και επιφανείς Παλαιστίνιοι, ως εναλλακτική λύση στον αμερικανικό ΄΄οδικό χάρτη΄΄.


Ποιόν στοχεύουν τα μέλη της Χαμάς;
Ποιόν στοχεύουν τα μέλη της Χαμάς;
Το Ισλαμικό κίνημα Χαμάς απέρριψε την Πρωτοβουλία της Γενεύης, ως ΄΄ύποπτη΄΄, καταγγέλοντας μάλιστα ότι δεν προσφέρει αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον του παλαιστινιακού λαού.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα οδηγήσει στην εξουδετέρωση του παλαιστινιακού αντιστασιακού κινήματος και στην επιβολή άδικης για τους Παλαιστίνιους


λύσης.
Κάλεσε δε την PLO να απορρίψει ευθέως την πρωτοβουλία, στην οποία κατέληξαν ύστερα από μυστικές συνομιλίες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι που διαπίστωσαν το αδιέξοδο του αμερικανικής εμπνεύσεως ΄΄οδικού χάρτη΄΄.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρωτοβουλία αυτή να την καταγγείλει και να χαρακτηρίσει υπονομευτές τους Ισραηλινούς που συμμετείχαν στον διάλογο με τους Παλαιστίνιους.
Στη Γάζα, την Παρασκευή, η λεγόμενη ΄΄Επιτροπή Εναντίον της Πρωτοβουλίας της Γενεύης΄΄ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση εναντίον της πρωτοβουλία αυτής, υποστηρίζοντας ότι εγκαταλείπεται το πάγιο παλαιστινιακό αίτημα για την επιστροφή των προσφύγων σε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ