Φάκελος Μέση Ανατολή-Ο ρόλος του ισραηλινού στρατού

0


Φάκελος Μέση Ανατολή-Ο ρόλος του ισραηλινού στρατούHome

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Επίδειξη ισχύος έναντι των Παλαιστινίων, αλλά και έναντι του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν κάνει ο ισραηλινός στρατός εισβάλοντας χωρίς κανένα πρόσχημα σε παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα.Το μήνυμα σαφές: Ο στρατός μπορεί να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια διαλόγου.


 
 
Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν στους παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς Σιτζάια και Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εισέβαλαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.
Οι ισραηλινές δυνάμεις συνάντησαν αντίσταση στον καταυλισμό Σιτζάια, έξω από την πόλη της Γάζας, όπου έγινε πολύωρη και αιματηρή μάχη με παλαιστίνιους μαχητές.
Ως πρόσχημα για την εισβολή ο ισραηλινός στρατός επικαλέσθηκε την ανάγκη εξουδετέρωσης εξτρεμιστικών ομάδων που κάνουν επιθέσεις σε εβραϊκούς οικισμούς.
Ωστόσο επισημαίνεται ότι οι πλέον αιματηρές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εξαπολύονται λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν ανακοίνωσε την απόφαση για διάλυση 17 εβραϊκών οικισμών στη Γάζα. Μϊαν απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των υπερσυντηρητικών κύκλων στο Ισραήλ.
Η Τζιχάντ προειδοποίησε το Ισραήλ για αντίποινα, ενώ παράλληλα επισήμανε στην Παλαιστινιακή Αρχή ότι με αυτές τις συνθήκες δε νοείται διάλογος με την ισραηλινή κυβέρνηση.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ