Φάκελος Μέση Ανατολή/Οι διάδοχοι του Γιασίν

0


Φάκελος Μέση Ανατολή/Οι διάδοχοι του ΓιασίνHome

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Ο Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι ορίστηκε ο νέος ηγέτης της Χαμάς για την Λωρίδα της Γάζας, στην θέση του δολοφονηθέντος από τον ισραηλινό στρατό Σεΐχη Αχμεντ Γιασίν. Νέος γενικός ηγέτης της οργάνωσης ορίστηκε ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς.Ο Αμπντελ Αζίζ αλ Ραντίσι, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, έχει αποτελέσει στο παρελθόν στόχο δολοφονικής επίθεσης από τους Ισραηλινούς.
Μετά από μυστική διαδικασία στην πόλη της Γάζας, στελέχη της οργάνωσης Χαμάς, επέλεξαν τον Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι ως νέο ηγέτη στην Γάζα. Αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία, στελέχη της οργάνωσης ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα σε συγκεντρωμένο πλήθος οπαδών της οργάνωσης, που περίμεναν να ακούσουν το αποτέλεσμα και άρχισαν να φωνάζουν ενθουσιασμένοι το όνομα του νέου ηγέτη τους.
Ο αλ Ράντισι δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ότι οι Ισραηλινοί δεν θα νιώσουν ποτέ ασφαλείς, ενώ πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποκύψουν στην τρομοκρατία του Ισραήλ.
Ανέφερε επίσης ότι η οργάνωση θα χτυπήσει τους Ισραηλινούς οπουδήποτε και αν βρίσκονται για να εκδικηθεί την άνανδρη δολοφονία του ιδρυτή και πνευματικού ηγέτη τους σείχη Αχμέντ Γιασίν.
Οι μαχητές της Χαμάς απάντησαν τραγουδώντας ΄΄θα θυσιάσουμε το αίμα μας και την ψυχή μας για σένα΄΄.
Τη θέση του νέου γενικού ηγέτη της Χαμάς αναλαμβάνει προσωρινά ο Χάλεντ Μεσάαλ, έως ότου η οργάνωση εκλέξει επισήμως τον αντικαταστάτη του σείχη Γιασίν.
Δεν είναι σαφές σε ποιά πόλη ζει ο Μεσάαλ. Το Ισραήλ εικάζει ότι ζεί στη Συρία. Πάντως, ο Μεσάαλ επέζησε το 1997 από μια απόπειρα δολοφονίας του που έκαναν Ισραηλινοί πράκτορες στην Ιορδανία. Η απόπειρα δολοφονίας του έγινε με ένεση που τού έκαναν οι Ισραηλινοί πράκτορες σε ένα δρόμο του Αμάν, αλλά ο Μεσάαλ επέζησε.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ