Φάκελος Μ.Ανατολή/Μπασάρ, όπως Σαντάμ;

0


Φάκελος Μ.Ανατολή/Μπασάρ, όπως Σαντάμ;Home

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Η Συρία υπερψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος (όπως έκαναν Γάλλοι, Γερμανοί, Ρώσοι και Κινέζοι) για το μεταπολεμικό Ιράκ, την ώρα που η Ουάσινγκτον άνοιγε το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Δαμασκού. Ποιές άλλες υποχωρήσεις θα κάνει ο Μπασάρ Αλ Ασαντ για να μην έχει την τύχη του Σαντάμ;


Η αμερικανική Βουλή άνοιξε το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Συρίας, με το αιτιολογικό ότι η Δαμασκός ΄΄υποθάλπει την τρομοκρατία΄΄ .
Η συριακή πλευρά επιχειρούσε την ίδια ώρα να εξευμενίσει το Λευκό Οίκο, λέγοντας ΄΄ναι΄΄στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, όταν ήλθε το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ματαίως…
Οι Αμερικανοί βουλευτές θεωρούν ότι η Συρία υποθάλπει την τρομοκρατία και προσπαθεί να αναπτύξει όπλα μαζικής


καταστροφής, κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει κατηγορηματικά η Συρία, που ήδη έχει περιορισμένες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε μάλιστα τη Δαμασκό ότι ΄΄πρέπει να αλλάξει πορεία και συμπεριφορά΄΄.
Η Ουάσινγκτον μέχρι τώρα απέφευγε να σφίξει τον κλοιό γύρω από τη Δαμασκό, καθώς προωθούσε τον ΄΄οδικό χάρτη΄΄για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Ενα σχέδιο που οδηγήθηκε όμως σε αδιέξοδο. Με την υιοθέτηση σκληρής στάσης έναντι της Συρίας, η Ουάσινγκτον εγκαταλείπει στην ουσία και τον ΄΄οδικό χάρτη΄΄.
Η απόφαση του Λευκού Οίκου να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Δαμασκού ελήφθη λίγες ημέρες μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον παλαιστινιακού καταυλισμού στο συριακό έδαφος, για την οποία ο Τζορτζ Μπους εξέφρασε κατανόηση.
Μένει να δούμε ποιές άλλες υποχωρήσεις θα υποχρεωθεί να κάνει ο Μπασάρ αλ Ασαντ για να μην έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσέιν, αφού οι μέχρι τώρα κινήσεις ΄΄καλής θέλησης΄΄έναντι της Ουάσινγκτον όχι μόνον δεν έχουν αποδώσει καρπούς, αλλά ανοίγουν την όρεξη του Μπους, που διαπιστώνει με πόση ευκολία περνά πλέον η πολιτική του.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ