Φάκελος Μ.Ανατολή/Ποιοι είναι οι καμικάζι

0


Φάκελος Μ.Ανατολή/Ποιοι είναι οι καμικάζιHome

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον ισραηλινών στόχων, έχουν γίνει το πιο δραματικό και αιματηρό όπλο στα χέρια των παλαιστινιακών ριζοσπαστικών οργανώσεων. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που αυτοανατινάζονται σπέρνοντας το θάνατο;


 
 
 
Οι καμικάζι είναι συνήθως ανύπαντροι άντρες, έφηβοι, κοντά στην ηλικία των 20 ετών.
Ενεργούν με την πεποίθηση ότι θα πάνε κατευθείαν στον παράδεισο, όπου θα έχουν μια τιμητική θέση δίπλα στον Αλλάχ.
Οι περισσότεροι από τους καμικάζι είναι μέλη της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς ή της ισλαμικής Τζιχάντ.
Τέτοιου είδους επιθέσεις, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, σχεδιάζονται σχολαστικά από τα μέλη των οργανώσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν ομάδες υποστήριξης που μεταφέρουν τον βομβιστή με φορτηγό ή με αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης λίγα μόλις λεπτά πριν αρχίσει η επιχείρηση.
Οι παλαιστινιακές ριζοσπαστικές οργανώσεις, που τα μέλη τους είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι, μοιάζουν με την λιβανέζικη σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση Χεζμπολάχ, στο γεγονός ότι στοχεύουν να προσελκύσουν κατά το μεγαλύτερο βαθμό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Γι` αυτό ο χρόνος και ο τόπος που θα γίνει μία επίθεση, μελετάται έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή του κοινού.
Τα εκρηκτικά συνήθως πυροδοτούνται από τον ίδιο τον καμικάζι, με χειροκίνητο μηχανισμό και όχι με κάποιο ηλεκτρονικό τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν λάθη στον χρόνο της πυροδότησης.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι καμικάζι βρίσκονται υπό την επήρρεια ναρκωτικών, την ώρα που εκτελούν την επίθεση αυτοκτονίας. Ομως αυτό αντιτίθεται στα διδάγματα και στις αρχές της θρησκείας τους. Το πιο πιθανό είναι να παρακινούνται από θρησκευτικό ζήλο.
Σύμφωνα με την Ισλαμική παράδοση, όποιος δίνει την ζωή του για έναν ισλαμικό σκοπό, θα κερδίσει άφεση αμαρτιών και μια θέση στον παράδεισο.
Για πολλά χρόνια, οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών, θεωρούνταν από πολλούς Παλαιστινίους ως πράξεις Μαρτύρων.
Οι οργανώσεις διαβεβαιώνουν τους καμικάζι ότι θα εξασφαλίσουν στις οικογένειές τους ό,τι χρειαστούν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Αλλωστε, υπάρχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις με αυτόν τον σκοπό.
Οι νεοσύλλεκτοι επιλέγονται από τεμένη, σχολεία και θρησκευτικά ιδρύματα. Πιθανότατα, έχουν ήδη δείξει πριν επιλεγούν έναν ιδιαίτερο ζήλο για τις Αρχές του Ισλάμ .


Σταδιακά, αναμειγνύονται όλο και περισσότερο σε θέματα πολιτικής φύσεως και ενημερώνονται για την ανταμοιβή που τους περιμένει αν θυσιάσουν την ζωή τους.
Τελικά, οι περισσότεροι από αυτούς προσφέρονται εθελοντικά να φέρουν εις πέρας μια αποστολή αυτοκτονίας, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη δόξα.
Με τον καιρό, περνούν όλο και λιγότερο χρόνο με την οικογένειά τους και αφιερώνουν την ζωή τους σε θρησκευτική μελέτη και πνευματική προετοιμασία. Μια ή δύο ημέρες πριν, ενημερώνονται για τον τρόπο και τον τόπο, όπου θα αυτοανατιναχθούν.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ