Φάκελος Μ.Ανατολή/Το Ισραήλ οικοδομεί γκέτο

0


Φάκελος Μ.Ανατολή/Το Ισραήλ οικοδομεί γκέτοHome

Φάκελος -Μέση Ανατολή
Ενα τείχος ύψους οκτώ μέτρων από τσιμέντο, ηλεκτροφόρα καλώδια και πυργίσκους – παρατηρητήρια θα οικοδομηθεί γύρω από το σύνολο της Δυτικής Οχθης από τους Ισραηλινούς, καθώς η κυβέρνηση Σαρόν αποφάσισε την επέκταση του τείχους που ήδη έχει κατασκευασθεί.


Το νέο τείχος της ντροπής οικοδομεί το Ισραήλ
Το νέο τείχος της ντροπής οικοδομεί το Ισραήλ
Τα σχέδια του Ισραήλ για επέκταση του τείχους επιβεβαίωσε ο Αριέλ Σαρόν, λέγοντας ότι σχεδιάζεται η διαδρομή που θα ακολουθεί το νέο τμήμα του τείχους και στη συνέχεια θα ζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο η έγκριση του σχετικού προϋπολογισμού.
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη οικοδομηθεί 150 χιλιόμετρα του τείχους και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν κατασκευασθεί άλλα 150 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια θα αποκλεισθεί με ανάλογο τείχος και το ανατολικό τμήμα της Δυτικής Οχθης.
Οταν υλοποιηθεί αυτό το … μεγαλόπνοο σχέδιο των Ισραηλινών, η Δυτική Οχθη θα έχει γίνει ένα τεράστιο γκέτο, από το οποίο για να βγουν οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να περιμένουν επί ώρες σε ουρές για να ελέγχονται από τους Ισραηλινούς φρουρούς.
Το τείχος αυτό οικοδομείται εντός της Δυτικής Οχθης και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές καταπατώντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις που ανήκουν σε Παλαιστινίους, γεγονός που αποτελεί στην ουσία πολιτική προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.
Το τείχος του Αριέλ Σαρόν οικοδομείται με τις ευλογίες της Ουάσινγκτον, που αρνήθηκε πρόσφατα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να υπερψηφίσει πρόταση για την καταδίκη του Ισραήλ για το συγκεκριμένο θέμα.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ