Σόκαρε ο 17χρονος δολοφόνος στην Τουρκία

0


Σόκαρε ο 17χρονος δολοφόνος στην ΤουρκίαHome

Διεθνή
Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η κυνική ομολογία του 17χρονου Ογκούν Σαμάστ που δολοφόνησε την περασμένη Παρασκευή τον αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη.


«Τα γραπτά και οι ομιλίες του Χραντ Ντινκ στην τηλεόραση με ενοχλούσαν. Πήγα στην Κωνσταντιμνούπολη και τον πυροβόλησα. Δεν λυπάμαι για αυτό» φέρεται να δήλωσε στους τούρκους αστυνομικούς ο 17χρονος ,όπως γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Σαμάστ που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαμψούντα, στη βορειοανατολική Τουρκία, όπου είχε καταφύγει μετά το στυγερό έγκλημα, περιέγραψε λεπτομερώς στους ανακριτές τις κινήσεις του. «Η επιχείρηση κράτησε μόνο πέντε λεπτά» είπε. «Διάβασα στο Ιντερνετ ότι ο Ντινκ είχε πει: Είμαι από την Τουρκία, αλλά το τουρκικό αίμα είναι βρώμικο. Ετσι αποφάσισα να τον σκοτώσω…δεν μετανιώνω γι’ αυτό», δήλωσε ο Σαμάστ.


Ο Ογκούν Σαμάστ, μόλις δολοφόνησε τον Χραντ Ντινκ το απόγευμα της Παρασκευής έφυγε από την Κωνσταντινούπολη για την Τραπεζούντα. Συνελήφθη μόλις έφτασε στην Σαμψούντα από την αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τον πατέρα του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των υπόπτων.


Ο νεαρός δολοφόνος υποστήριξε ότι ήταν μόνος τη στιγμή της δολοφονίας. Οπως είπε το όπλο του το έδωσε ο Γιασίν Χαγιάλ, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 μηνών μετά από βομβιστική επίθεση σε ένα εστιατόριο της εταιρίας McDonald στην Τραπεζούντα το 2004, όπως γράφουν η Χουριέτ και η Μιλιέτ.. «Με επέλεξαν γιατί ήμουν καλός στο τρέξιμο αλλά και στη σκοποβολή στη διάρκεια των ασκήσεων. Ο Γιασίν Χαγιάλ μου έδωσε το όπλο και μου ευχήθηκε καλή τύχη» δήλωσε στους ανακριτές ο Σαμάστ.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ