 |
Στο δικαστήριο ο 17χρονος Ογκούν Σαμάστ
|
|
|

Home

Διεθνή
Ενώπιον του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης, κάτω από αυστηρά μέτρα, ο 17χρονος Ογκούν Σαμάστ, ύποπτος για τη δολοφονία του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, για να απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος του.
|
|
|
Ο ύποπτος, ένας άνεργος νέος από την Τραπεζούντα (βορειοανατολική Τουρκία), μια πόλη που θεωρείται προπύργιο των εθνικιστών, ομολόγησε ότι δολοφόνησε με σφαίρες τον 52χρονο Χραντ Ντινκ μπροστά στην έδρα της εφημερίδας του, της εβδομαδιαίας Agos, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Σαμάστ, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με μια υπερεθνικιστική οργάνωση, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κασκέτο όταν δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων τον συνόδευσαν από ένα θωρακισμένο όχημα ως το εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου στο Μπεσικτάς, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Τέσσερις άλλοι ύποπτοι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας εμφανίσθηκαν επίσης στο ίδιο δικαστήριο.
Ο Χραντ Ντινκ, ο οποίος ανέκαθεν υπερασπιζόταν την τουρκική υπηκοότητά του, είχε προκαλέσει την οργή των εθνικιστικών κύκλων επειδή είχε καταγγείλει την αρμενική γενοκτονία του 1915-1917, την οποία η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ
|

|
 |