Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη

0


Βαρυχειμωνιά στην ΕυρώπηHome

Διεθνή
Περίπου 100.000 σπίτια στη Γαλλία βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, κυρίως στις περιοχές Οβέρν και Λιμουζέν, της κεντρικής χώρας, όπως έγινε γνωστό από την κρατική εταιρία Electricite de France (ΕDF).


 
Ορισμένες ηλεκτρικές γραμμές κόπηκαν από το βάρος του χιονιού ή από δέντρα που έπεσαν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρίας.


Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και στην Αυστρία. Στην επαρχία Καρινθία, στο νότιο τμήμα της χώρας, οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες.


Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, πολλοί αυτοκινητόδρομοι είναι απροσπέλαστοι. Οι αρχές συνέστησαν στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από την επαρχία αυτή, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο.


Περίπου 300 οδηγοί αναγκάσθηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους καθώς πολλά φορτηγά έχουν αποκλείσει μεγάλους αυτοκινητόδρομους επειδή οι οδηγοί τους δεν είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.


Στην Πράγα, το αεροδρόμιο είναι κλειστό εξαιτίας των χιονοπτώσεων και δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από τις 16.00 τοπική ώρα. Χιονοπτώσεις άρχισαν σε ολόκληρη την Τσεχία και συνεχίζονταν.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ