Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Βαγδάτη

0


Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη ΒαγδάτηHome

Διεθνή
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην ανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας της ιρακινής πρωτεύουσας.


 
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά σε έναν κινηματογράφο, σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Νέα Βαγδάτη.


Στο μεταξύ, ένοπλοι ντυμένοι με στολές αστυνομικών απήγαγαν οκτώ άτομα από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στη σιιτική συνοικία Καράντα. Οι δράστες έβγαλαν τους υπαλλήλους από το κατάστημα και αφού τους επιβίβασαν σε οχήματα που περίμεναν απ\\\’ έξω εξαφανίστηκαν προ άγνωστη κατεύθυνση.


Στο μεταξύ, οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν 14 αντάρτες κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης κοντά στην Βαγδάτη νωρίς το Σάββατο, όταν ορισμένοι από τους ενόπλους προσπάθησαν να απομακρυνθούν την ώρα που τους πλησίαζαν τα στρατεύματα. Η επιχείρηση έγινε στην επαρχία Ντιγιάλα, οχυρό των ανταρτών όπου οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και σουνιτών ενόπλων είναι σύνηθες φαινόμενο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ