Συνεχής αύξηση των άμαχων νεκρών στο Ιράκ

0


Συνεχής αύξηση των άμαχων νεκρών στο ΙράκHome

Διεθνή
Οι θάνατοι ιρακινών αμάχων, θυμάτων της πολιτικής βίας στο Ιράκ, αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία -ωστόσο- δεν μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικά καθώς δεν περιλαμβάνουν τον ακριβή συνολικό αριθμό των θυμάτων της πολιτικής βίας, 1.971 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες τον Ιανουάριο, έναντι 1.930 τον Δεκέμβριο 2006.


 
Τα Ηνωμένα Εθνη, που βασίζονται στα στοιχεία του υπουργείου Υγείας και του νεκροτομείου της Βαγδάτης, τοποθετούν τον αριθμό των θανάτων αμάχων τον Δεκέμβριο 2006 στους 2.914, έναντι 3.462 τον Νοέμβριο 2006.


Αναποτελεσματική απέναντι στην πολιτική βία, η ιρακινή κυβέρνηση έχει σταματήσει να δημοσιεύει στοιχεία για τους θανάτους αμάχων και αμφισβήτησε ως υπερβολικά στα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.


Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται σε θύματα που σκοτώθηκαν εξαιτίας της τρομοκρατίας, κατηγορία στην οποία είναι πιθανόν να μην περιλαμβάνονται τα μη αναγνωρισμένα πτώματα που ανακαλύπτονται καθημερινά στη Βαγδάτη θυμάτων της θρησκευτικής βίας.


Στα στοιχεία του Ιανουαρίου περιλαμβάνονται 590 αντάρτες νεκροί, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 260 αντάρτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και ενόπλων κοντά στην ιερή πόλη της Νατζάφ την περασμένη Κυριακή.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ