Ικανοποιημένη η Τουρκία

0


Ικανοποιημένη η ΤουρκίαHome

Διεθνή
Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά σε διεθνές επίπεδο προς όφελός της το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων επιχειρεί η Αγκυρα, όπου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται ικανοποιημένη απο τη στάση του διεθνούς παράγοντα έναντι των Τουρκοκυπρίων.


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στο Κυπριακό μετά τα δημοψηφίσματα για το σχέδιο Αναν. Ο στρατηγός Οζκιόκ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, δήλωσε ότι ΄΄η υφιστάμενη είναι κατάσταση που εξασφαλίζει διπλωματική υπεροχή΄΄ στην Τουρκία.
Χαρακτήρισε εξάλλου ως ΄΄την πιο ευνοϊκή περίπτωση΄΄ το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε στην Κολωνία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του θα έλεγε ΄΄ναι΄΄ στην επανάληψη των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, είπε πως θα συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.
Ο Ερντογάν έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Σρέντερ, ότι η Γερμανία θα κρατήσει το λόγο της και θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της στην Τουρκία στην προσπάθειά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Σρέντερ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως η τουρκική κυβέρνηση τήρησε εποικοδομητική στάση και η αποτυχία εξεύρεσης λύσης οφείλεται στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στα κατεχόμενα, ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι το σχέδιο Αναν δεν υφίσταται πλέον και κάλεσε την Ευρωπαίκή Ενωση να αρχίσει απευθείας επαφές με την Τουρκοκυπριακή πλευρά.
Ερωτηθείς εάν προτίθεται να παραιτηθεί απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι θα παραιτείτο μόνον άν το σχέδιο Αναν ενέκριναν και οι δύο κοινότητες.
Ο γιός του, Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος είναι και υπουργός Εξωτερικών στην κατοχική κυβέρνηση, χαρακτήρισε ΄΄φιάσκο στην καριέρα του Κόφι Αναν΄΄ το σχέδιο για το Κυπριακό και αποκάλυψε ότι ψήφισε ΄΄όχι΄΄ στο δημοψήφισμα.
Ο επικεφαλής της κατοχικής κυβέρνησης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε πως στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν είναι απλά να αρθεί το εμπάργκο κατά του ψευδοκράτους, αλλά να εξευρεθεί λυση στο Κυπριακό.
Τέλος ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αυστραλία, Οκαντάν, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να συνάψει επίσημες οικονομικές σχέσεις με την κυβέρνηση στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ