Επιταχύνονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στην Τουρκία

0


Επιταχύνονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στην ΤουρκίαHome

Διεθνή
Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Τουρκίας, προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ζήτησε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας, Μουράτ Μπασεσγίογλου.


 
Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει τεράστιο έλλειμμα, το οποίο αποδίδεται στην πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας αναβάλλει συνεχώς την εφαρμογή των εντολών του ΔΝΤ, δεδομένου ότι φέτος είναι και προεκλογική περίοδος.


Oπως επεσήμανε ο κ. Μπασεσγίογλου, «εάν δεν προχωρήσουμε με ταχύτητα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, και μάλιστα στο άμεσο μέλλον».


Οι δαπάνες για το ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται ότι θα φθάσουν φέτος στα 83 δισ. λίρες (60,1 δισ. δολάρια), με τα 50 δισ. εξ αυτών να κατευθύνονται στην «κάλυψη» συντάξεων. «Μέσω των μεταρρυθμίσεων θα κατορθώσουμε να μειώσουμε αυτές τις δαπάνες μεταξύ 5% και 10%, ποσοστό ικανό να βοηθήσει τα μέγιστα την τουρκική οικονομία», υποστήριξε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που έχει εισηγηθεί ο υπουργός είναι η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια, από 58 έως 60 που είναι σήμερα.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ