Κοινή δήλωση για τα πυρηνικά του Ιράν

0


Κοινή δήλωση για τα πυρηνικά του ΙράνHome

Διεθνή
Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Μαλαισίας, του Πακιστάν, της Ιορδανίας, της Ινδονησίας και, τέλος, της Σαουδικής Αραβίας προέτρεψαν με κοινή δήλωσή τους η οποία εκδόθηκε στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, να εξευρεθεί λύση «μέσω διαπραγματεύσεων» και διαλόγου για το «ακανθώδες» πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


 
Η κοινή δήλωση υιοθετήθηκε στο τέλος της Συνόδου, η οποία ήταν αφιερωμένη στα προβλήματα του Ιράν, του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής (ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη). Υπάρχει δε προοπτική να συγκληθεί σύνοδος στο επίπεδο των αρχηγών κρατών-πρωθυπουργών για τα ίδια ακριβώς θέματα και να φιλοξενηθεί στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, όπως διέρρευσε.


«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση των εντάσεων» γι’ αυτό το ζήτημα, προστίθεται στην κοινή δήλωση των επικεφαλής της διπλωματίας των ανωτέρω επτά μουσουλμανικών κρατών. «Όλα τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας και όχι με την προσφυγή στη βία πρέπει να επιλύονται» προστίθεται. «Στην περιοχή του Κόλπου, αντί να ογκώνονται οι εντάσεις κι οι αναμετρήσεις, πρέπει αντιθέτως να παρατηρηθεί μία αποκλιμάκωση», υπογραμμίζεται εξάλλου στην ίδια κοινή δήλωση. Ολόκληρη η «Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτρέψει να γίνει άλλη μία σύγκρουση στα γεωγραφικά της όρια» επισημαίνεται στο τέλος.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ