Στις 10 Μαρτίου η διάσκεψη της Βαγδάτης

0


Στις 10 Μαρτίου η διάσκεψη της ΒαγδάτηςHome

Διεθνή
Αισιόδοξη εμφανίζεται η ιρακινή κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της διάσκεψης της Βαγδάτης, η οποία προγραμματίζεται για τις 10 Μαρτίου, και στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Βρετανίας, αλλά και χωρών της ευρύτερης Μ. Ανατολής. Ανώτερος Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η διάσκεψη θα ανοίξει το δρόμο για διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις χώρες της περιοχής.


«Βασικός στόχος της διάσκεψης είναι η εξασφάλιση διεθνούς υποστήριξης προς την ιρακινή κυβέρνηση, την εθνική συμφιλίωση και το διάλογο στο Ιράκ», τόνισε ο Σάμι αλ-Ασκάρι, σύμβουλους του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.


Ο Αλ-Ασκάρι υπογράμμισε το ρόλο των γειτονικών χωρών στην «επίβλεψη» των «συνόρων» τους και στη «μη ανάμιξη στις υποθέσεις του Ιράκ».


Ο Αλ-Ασκάρι ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Συρίας και του Ιράν ή εκπρόσωποί τους θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη όπως επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών ή εκπρόσωποί τους της Τουρκίας, της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και της Αιγύπτου και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης στη διάσκεψη θα παραστούν αντιπρόσωποι της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ