Ομολόγησε ο 3ος της Αλ Κάιντα για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

0


Ομολόγησε ο 3ος της Αλ Κάιντα για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης ΣεπτεμβρίουHome

Διεθνή
Εξαφανισμένος από τη σύλληψη του το Μάρτιο του 2003 στο Πακιστάν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006 που μεταφέρθηκε από μυστική φυλακή των ΗΠΑ στο κέντρο κράτησης στο Γκουαντανάμο, ήταν ο Νο 3 της Αλ Κάιντα Χάλεντ Σεϊχ Μοχάμαντ, ο οποίος σύμφωνα με τους Αμερικανούς ομολόγησε ότι ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και σειράς άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων.


Ο ρόλος του Μοχάμαντ στην 11η Σεπτεμβρίου είχε διαπιστωθεί από καιρό, ενώ του αποδίδονται και κατηγορίες για εμπλοκή στην δολοφονία Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Jοurnal, του Ντανιελ Περλ.


Ο Περλ, ο οποίος έγραφε ένα θέμα για την Αλ Κάιντα, είχε απαχθεί στο Καράτσι όταν ακολούθησε άγνωστους ισλαμιστές που τον δελέασαν υποσχόμενοι ότι θα του εξασφαλίσουν συνέντευξη με κάποιον από τους αρχηγούς τους. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και το διαμελισμό του σώματος του που καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο κατά τον Πακιστανό πρόεδρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Μοχάμαντ, εάν ποτέ δικαζόταν στις ΗΠΑ.


Τονίζεται ότι η μεταφορά του Μομάμαντ, μαζί με άλλους 13 κρατουμένους, στο Γκουαντανάμο, ήταν η αφορμή για την πρώτη επίσημη παραδοχή από τον πρόεδρο Μπους ότι η χώρα του διατηρεί μυστικές φυλακές για τους ύποπτους για τρομοκρατία εκτός ΗΠΑ και Γκουαντανάμο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ