Αντίθετα σε μεταρρυθμίσεις τα γαλλικά συνδικάτα

0


Αντίθετα σε μεταρρυθμίσεις τα γαλλικά συνδικάταHome

Διεθνή
Tην ώρα που το συνταγματικό δικαστήριο της Γαλλίας ανακήρυσσε και επίσημα τον νικητή των εκλογών Νικολά Σαρκοζί νέο πρόεδρο της χώρας, ο κεντρώος πολιτικός Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωνε την ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία τον ερχόμενο μήνα.


 
Ο Μπαϊρού, ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Απριλίου με ποσοστό 18,57%, δήλωσε σε συνέδριο του κόμματός του, Eνωση για τη Γαλλική Δημοκρατία (UDF), ότι ιδρύει νέο κόμμα, το Δημοκρατικό Κίνημα, και κάλεσε τα στελέχη του να στρατευθούν για «μια νέα ανεξάρτητη πολιτική δύναμη» που θα απέχει από τους παλιούς διαχωρισμούς δεξιάς-αριστεράς.


Την ίδια ώρα, τα γαλλικά συνδικάτα προειδοποιούσαν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Σαρκοζί ότι δεν θα μπορέσει να κάμψει την αντίστασή τους σε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει να κάνει μόνο και μόνο επειδή κέρδισε τις εκλογές.


Η προειδοποίηση αυτή, που έγινε από τον επικεφαλής του συνδικάτου CGT Μπερνάρ Τιμπό σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, είναι η πιο πρόσφατη στην οποία προβαίνουν τα γαλλικά συνδικάτα για να δείξουν ότι είναι έτοιμα να πολεμήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια του Σαρκοζί να επιβάλει οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις χωρίς την έγκρισή τους. Σημειώνεται ότι συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, οι κινητοποιήσεις στο Παρίσι ενάντια στην επικράτηση Σαρκοζί.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ