Τέλος στις συγκρούσεις στο Λίβανο

0


Τέλος στις συγκρούσεις στο ΛίβανοHome

Διεθνή
Σταμάτησαν εντελώς οι συγκρούσεις ανάμεσα στο λιβανικό στρατό και τους ισλαμιστές της Φατάχ αλ-Ισλάμ γύρω από το παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο Ναρ αλ-Μπάρεντ στο βόρειο Λίβανο. Οι συγκρούσεις είχαν επαναληφθεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.


Η ισλαμική οργάνωση έχει υποσχεθεί να «χύσει και την τελευταία σταγόνα του αίματός της», εάν ο λιβανικός στρατός συνεχίσει να ανοίγει πυρ εναντίον των μελών της.


Στο μεταξύ, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ αρνήθηκε ότι η χώρα του διατηρεί οποιαδήποτε σχέση με την ισλαμική οργάνωση Φατάχ αλ-Ισλάμ, η οποία έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με το λιβανικό στρατό στο βόρειο Λίβανο. Ο Μουάλεμ δήλωσε συγκεκριμένα: «Αποκηρύσσουμε την οργάνωση Φατάχ αλ-Ισλάμ. Μέλη της οργάνωσης αυτής καταζητούνται από τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας. Η οργάνωση αυτή δεν εξυπηρετεί ούτε το παλαιστινιακό ζήτημα ούτε τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού».


Οι λιβανικές αρχές πιστεύουν ότι η οργάνωση αυτή χρησιμοποιείται από τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο Λίβανο. Η Φατάχ αλ-Ισλάμ κατηγορείται για διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ