Διαψεύδει ο Ερντογάν εισβολή στο Β.Ιράκ

0


Διαψεύδει ο Ερντογάν εισβολή στο Β.ΙράκHome

Διεθνή
Διασκεδάζοντας τις διεθνείς ανησυχίες για εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι για να γίνει στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ απαιτείται η έγκριση της βουλής, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες διέσχισαν την τουρκοιρακινή μεθόριο για να κυνηγήσουν Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.


 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τ.Ερντογάν: «χρειάζεται απόφαση της Βουλής για να διασχίσουμε τα σύνορα και για τα ανάλογα μέτρα που πρέπει να ληφθούν». Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πάντως με έμφαση ότι οποιαδήποτε επιχείρηση δεν πρόκειται να ανακοινωθεί δημοσίως.


Σημειώνεται πάντως, πως, το τουρκικό κοινοβούλιο έχει διακόψει τις συνεδριάσεις λόγω των προγραμματισμένων για τις 22 Ιουλίου εκλογών.


Όσον αφορά στην φημολογούμενη επίθεση κατά Κούρδων, το Γενικό Επιτελείο στην Αγκυρα, ανακοίνωσε πως «τρεις ζώνες ασφαλείας στην νοτιοανατολική Τουρκία καθόρισε τουρκικός στρατός για ένα τρίμηνο προκειμένου να εξαπολύσει επιχειρήσεις ενάντια στους κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ».


Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τονίζεται ότι από τις 9 Ιουνίου ως τις 9 Σεπτεμβρίου ο στρατός θα εξαπολύσει ευρεία επιχείρηση σε τρεις ορεινές και μη κατοικημένες περιοχές στις επαρχίες Σιίρτ, Σιρνάκ και Χάκαρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Στις περιοχές αυτές θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και θα απαγορεύεται η πρόσβαση των πολιτών, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή.


Η Αγκυρα, όπως και ο Λευκός Οίκος αλλά και το Ιράκ διέψευσαν τις πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ για να καταδιώξουν κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ. Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ διέψευσε τις πληροφορίες, τονίζοντας πάντως ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει εισβολή σε ξένη χώρα».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ