Πλημμυρισμένες Κίνα, Μπαγκλαντές και Αυστραλία

0


Πλημμυρισμένες Κίνα, Μπαγκλαντές και ΑυστραλίαHome

Διεθνή
Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών που πλήττουν τη νότια Κίνα. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι τουλάχιστον ακόμα 12 άνθρωποι αγνοούνται.


 
Σχεδόν 600.000 Κινέζοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξ αιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν έξι κινεζικές επαρχίες και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές 48.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί και άλλες 94.000 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Από τις βροχές και τις πλημμύρες έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος αγροτικών καλλιεργειών.


Οι αρχές εκτιμούν ότι το κόστος των ζημιών μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια δολάρια.


Οι μουσώνες «παραλύουν» και την Ντάκα


Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί αγνοούνται από κατολίσθηση που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στο λιμάνι Τσιταγκόνγκ του Μπανγκλαντές με αποτέλεσμα να θαφτούν στη λάσπη πολλά σπίτια. Τα νερά πλημμύρισαν τους περισσότερους δρόμους της πόλης, αναγκάζοντας τους κατοίκους να ζητήσουν καταφύγιο στις γύρο περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό πως το ύψος των υδάτων ξεπέρασε το ένα μέτρο.


Σύμφωνα με τις αρχές, οι βροχές που άρχισαν με την εποχή των μουσώνων έχουν παραλύσει από το πρωί της Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται να συνεχιστούν ακόμα για μερικές μέρες.


Καταστροφές και στην Αυστραλία


Στο μεταξύ στην Αυστραλία χιλιάδες κάτοικοι της οινοπαραγωγικής περιοχής Χάντερ Βάλεϊ να επιστρέφουν στα σπίτια τους καθώς η στάθμη των νερών από τις πλημμύρες άρχισε να υποχωρεί. Ωστόσο στην παραλιακή πόλη του Νιουκάστλ οι κάτοικοι παραμένουν σε ασφαλείς περιοχές μετά την εκκένωση της πόλης , ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.


Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή των ακτών της ανατολικής Αυστραλίας από το Σάββατο. Χθες βράδυ η ένταση των βροχοπτώσεων μειώθηκε. Είναι οι σφοδρότερες καταιγίδες που έχουν πλήξει την περιοχή του Χάντερ Βάλεϊ τα τελευταία 30 χρόνια. Από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ