Σε κατάσταση συναγερμού η Βρετανία

0


Σε κατάσταση συναγερμού η ΒρετανίαHome

Διεθνή
Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθούσε να βρίσκεται η Βρετανία χθες, με νέες συλλήψεις και την κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση των κρίσων Cobra να συνεδριάζει για πέμπτη φορά το απόγευμα, δύο μέρες μετά την αποτυχημένη επίθεση κατά τερματικού σταθμού του διεθνούς αεροδρομίου της Γλασκόβης και τον εντοπισμό την Παρασκευή δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων στην καρδιά του Λονδίνου.


 
Η χώρα, προειδοποίησε η υπουργός Eσωτερικών της νέας κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν η Τζάκι Σμιθ, αντιμετωπίζει «συνεχή και μόνιμη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων» και ως εκ τούτου το κοινό θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Δύο ακόμα ύποπτοι, ηλικίας 28 και 25 ετών, συνελήφθησαν, καθώς εκτιμάται ότι διατηρούν σχέσεις με την Αλ Κάιντα και ότι εμπλέκονται στις τρομοκρατικές απόπειρες σε Λονδίνο και Γλασκόβη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε επτά. Η σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι δεν προέρχονται από τη Σκοτία, ήταν αποτέλεσμα \\\’εντατικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στη ζώνη του Πέισλι, κοντά στη Γλασκόβη, τη χθεσινή νύχτα\\\’, διευκρίνισε η αστυνομία.


Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους χαιρέτισε την \\\’πολύ σθεναρή αντίδραση\\\’ του Bρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν στις αποτυχημένες επιθέσεις του Λονδίνου και της Γλασκόβης, υπογραμμίζοντας πως \\\’ο πόλεμος εναντίον των εξτρεμιστών συνεχίζεται\\\’. Τις επιθέσεις καταδίκασαν επίσης ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να εντείνει την κοινή της δράση κατά των τρομοκρατικών απειλών μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις στη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που η Ευρώπη αντιμετώπιζε τις απειλές νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Νάγιεφ Μπεν Αμπντέλ Αζίζ δήλωνε ότι και στη Σαουδική Αραβία οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν 180 τρομοκρατικές επιχειρήσεις τα πέντε τελευταία χρόνια.


Ο πρίγκιπας Νάγιεφ δήλωσε επίσης στον Τύπο ότι η χώρα του είχε αρχίσει να συγκροτεί ειδικές μονάδες για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Αλλά και στην Αυστραλία, η οποία όπως υποστηρίζει η ίδια η κυβέρνηση, εξελίσσεται σε \\\’χώρα στρατολόγησης εξτρεμιστών μουσουλμάνων\\\’, τουλάχιστον τρεις χιλιάδες νέοι μουσουλμάνοι του Σίδνεϊ και πολλές χιλιάδες απ\\\’ όλη την Αυστραλία είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ