Οι διεθνείς ειδήσεις με μια ματιά

0


Οι διεθνείς ειδήσεις με μια ματιάHome

Διεθνή
Το σφυροκόπημα της πόλης Φαλούτζα από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις είναι το θέμα που κυριαρχεί σήμερα στη διεθνή ειδησεογραφία, καθώς και η χθεσινοβραδυνή επίθεση στη Δαμασκό, που αποδεικνύει ότι ολόκληρη η Μέση Ανατολή κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.


ΙΡΑΚ


Σφοδρή επίθεση έχουν εξαπολύσει από το πρωί οι αμερικανικές δυνάμεις εναντίον των ανταρτών που ελέγχουν την πόλη Φαλούτζα. Οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βαρέα όπλα και έχουν την κάλυψη αεροπορικών δυνάμεων.


Επίθεση εξαπέλυσαν οι κατοχικές δυνάμεις και στη Νάτζαφ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ.
Η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων ανακοίνωσε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για παραβιάσεις της εκεχειρίας από την πλευρά των ανταρτών.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν τρεις άνδρες των κατοχικών δυνάμεων.

ΣΥΡΙΑ


Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση που έγινε χθες το βράδυ στον τομέα της Δαμασκού όπου υπάρχουν πολλές διπλωματικές αποστολές.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Μάζε, όπου εξερράγη χθες βόμβα, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.
Στη διάρκεια της νύχτας άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με αγνώστους.
Η κυβέρνηση της Δαμασκού επισήμανε ότι αυτά τα βίαια επεισόδια αποτελούν σύμπτωμα της αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ


Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν έξω από τον εβραϊκό οικισμό Κφαρ Νταρόμ, στη Γάζα, όταν προσπάθησαν να σταματήσουν αυτοκίνητο που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα προς τον οικισμό. Το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο και από την έκρηξη σκοτώθηκε ο οδηγός, ένα μέλος της Χαμάς και τραυματίσθηκαν οι τέσσερις Ισραηλινοί.

ΤΑΙΛΑΝΔΗ


Εκατόν-τριαντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μουσουλμάνων ανταρτών στα ανατολικά της χώρας. Οι αντάρτες επιτέθηκαν σε αστυνομικά φυλάκια και στη συνέχεια κατέφυγαν σε τέμενος, όπου τούς περικύκλωσαν οι στρατιώτες, με συνέπεια να ξεσπάσουν μάχες και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.


Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ