Συλληψη-μήνυμα προς Παλαιστινίους

0


Συλληψη-μήνυμα προς ΠαλαιστινίουςHome

ΔιεθνήΤον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αλ Κουντς συνέλαβαν και κράτησαν για λίγες ώρες οι Ισραηλινοί, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα προς τους ομοϊδεάτες του πανεπιστημιακού, ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία της Γενεύης για την προσέγγιση Ισραηλινών και Παλαιστινίων.


Σαφές πολιτικό μήνυμα έστειλε η κυβέρνηση Σαρόν με τη σύλληψη και την ανάκριση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αλ Κουντς, Σάρι Νουσέιμπεχ, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Ισραηλινοί συνέλαβαν τον πανεπιστημιακό με πρόσχημα την παρουσία στο Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, Παλαιστινίων εργατών από τη Δυτική Οχθη, που δεν διέθεταν άδεια εισόδου στο Ισραήλ.
Ο Σάρι Νουσέιμπεχ είναι ένας από τους δεκάδες Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους διανοούμενους και πολιτικούς που πρωτοστάτησαν στη λεγόμενη πρωτοβουλία της Γενεύης, που είχε στόχο τη διάσωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και τη συνύπαρξη των δύο λαών.
Νωρίτερα, είχαν τραυματισθεί τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Παλαιστίνιος καμικάζι έχασε τη ζωή του, έξω από τον εβραϊκό οικισμό Κφαρ Νταρόμ, στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο καμικάζι οδηγούσε ένα παγιδευμένο όχημα με ταχύτητα προς την είσοδο του οικισμού. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να τον σταματήσουν. Το όχημα εξερράγη και σκοτώθηκε ο καμικάζι-μέλος της Χαμάς. Τραυματίσθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί.
Την ίδια ώρα προκαλεί αντιδράσεις η διακήρυξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, για αποχώρηση των δυνάμεών του μέχρι το 2005 από τη Λωρίδα της Γάζας. Τα σχέδια για τη διάλυση των 21 εβραϊκών οικισμών στη Γάζα και η απομάκρυνση 7500 εποίκων προκάλεσε αντιδράσεις.
Χιλιαδες έποικοι που γιόρταζαν την 56η επέτειο από την ίδρυση του κράτους τους, συγκεντρώθηκαν στον οικισμό Γκους Κατίφ για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια του Σαρόν.
Το Ισραήλ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει μία τάφρο μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας για να εμποδίσει τη λαθραία διακίνηση όπλων μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από την περιοχή.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ