Ισοπεδώνουν την Φαλούτζα

0


Ισοπεδώνουν την ΦαλούτζαHome

Διεθνή
Με πυρά βαρέων όπλων, ελικόπτερα και αεροσκάφη σφυροκοπούν οι κατοχικές δυνάμεις την πόλη Φαλούτζα στο Ιράκ. Ως πρόσχημα οι Αμερικανοί προέβαλαν την επίθεση που έγινε με ελαφρά όπλα από τους αντάρτες, τους οποίους κατηγορούν ότι παραβιάζουν την υποτιθέμενη εκεχειρία.


Οι χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων 2 εβδομάδων συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες τη Φαλούτζα.
Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για περισσότερη από μισή ώρα θέσεις ανταρτών, τις οποίες σφυροκοπούν και μονάδες πυροβολικού.
Ολα δείχνουν ότι η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και Ιρακινών ανταρτών δεν είχε αποτέλεσμα, παρόλες τις προσπάθειες.
Η Φαλούτζα θυμίζει κατεστραμένη πόλη, δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων.


Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε συγκλονισμένος: Ακουγαμε περισσότερες από 10 εκρήξεις το λεπτό. Η γη σειόταν κάτω απ\\\’ τα πόδια μας.
΄΄Ημασταν σε αυτοάμυνα΄΄ δήλωσε εκπρόσωπος των Αμερικανών στρατιωτών, ο οποίος υποστήριξε ότι η επιχείρηση είχε ως αφορμή τις χθεσινές επιθέσεις των ανταρτών εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στα περίχωρα της πόλης.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, χαρακτήρισε ΄΄απόλυτα δικαιολογημένη και σωστή΄΄την επίθεση των Αμερικανών στη φαλούτζα. ΄΄Οι Αμερικανοί στρατιώτες που δέχτηκαν επίθεση έπρεπε να απαντήσουν για να διασφαλίσουν πως οι αντάρτες, αυτά τα στοιχεία του παλαιού καθεστώτος και αυτοί οι τρομοκράτες, δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην πολιτική διαδικασία΄΄, υποστήριξε ο Μπλερ.
Συνεργάτης του Σιίτη κληρικού, Μοκτάντα Σαντρ, εξαπέλυσε σήμερα νέες απειλές εναντίον των Αμερικανών, αν οι κατοχικές δυνάμεις πλήξουν την ιερή πόλη των Σιιτών, Νάτζαφ.


΄΄Η απάντησή μας θα είναι βίαιη και κανείς δεν θα γνωρίζει από πόύ προέρχεται, αν οι Αμερικανοί αρχίσουν περιπολίες στη Νάτζαφ, καθώς η παρουσία τους θα αποτελεί βεβήλωση της ιερής πόλης΄΄, είπε ο συνεργάτης του Σαντρ.
Νωρίτερα, στην πόλη Κούτ, ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 2 τραυματίστηκαν σε επίθεση Ιρακινών ανταρτών.
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ, παράχωρώντας συνέντευξη στο αραβικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, δήλωσε ότι κατ\\\’ αυτόν η αντίσταση στο Ιράκ είναι νόμιμη.


΄΄Αυτό που έχει συμβεί στο επίπεδο του λαού δίνει νομιμότητα στην αντίσταση΄΄, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Χθες το βράδυ, στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, ομάδα ενόπλων προκάλεσε μια έκρηξη βόμβας στην διπλωματική συνοικία αλ Μάζεχ, όπου 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Σε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι συριακές αρχές ανακάλυψαν μία αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά, που ανήκε στην τρομοκρατική ομάδα.
Για ΄΄μεμονωμένη ενέργεια΄΄ έκανε λόγο ο Σύρος υπουργός Τουρισμού.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Η Ελλάδα στο στρατόπεδο των ¨Ατλαντιστών¨ στην ΕΕ; (Κ. Βέρρος)

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της σημερινής ΕΕ (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ