Το τίμημα της ¨τιμής¨

0


Το τίμημα της ¨τιμής¨Home

Διεθνή
Ετών 14, η Νουράν, απήχθη, βιάστηκε και τελικά πλήρωσε με την ίδια τη ζωή της την πρωτόγονη άποψη περί τιμής στην Τουρκία.


 
Η Νουράν Χαλίτογλου απήχθη στα τέλη Μαρτίου από έναν 20χρονο. Την οδήγησε σε ένα σπίτι, όπου επί 4 ημέρες την βίαζε. Κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και ο βιαστής της συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Ομως η οικογένεια της, που κατάγεται από την πόλη Βαν στα βάθη της ανατολικής Τουρκίας, θεώρησε ότι η οικογενειακή τιμή δεν είχε ξεπλυθεί. Ετσι, η οικογένεια αποφάσισε να … αποκαταστήσει την τιμή της.
Οπως προστάζει ο άγραφος νόμος σε τέτοιες πατριαρχικές οικογένειες, το έγκλημα τιμής έπρεπε να γίνει από τον πατέρα και τον πρωτότοκο γιο της οικογένειας.


Ο πατέρας της Νουράν, Μεχμέτ, και ο αδερφός της Αλατίν, την οδήγησαν σε σπίτι συγγενή τους στην περιοχή Αβτζιλάρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.


Εκεί την στραγγάλισαν με ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Η οικογενειακή τιμή είχε πλέον αποκατασταθεί.
Ομως οι δράστες του εγκλήματος δεν είχαν την τόλμη να αναλάβουν την ευθύνη της πράξης τους. Για να καλύψουν, λοιπόν, το έγκλημά τους, έθαψαν το άψυχο σώμα της 14χρονης σε ένα δάσος και δήλωσαν στην αστυνομία ότι είχε εξαφανιστεί.
Η αστυνομία, ύστερα από μία καταγγελία, εντόπισε τη σωρό της 14χρονης και συνέλαβε 14 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα και του αδερφού.
Κατά την προανάκριση, πατέρας και αδερφός ομολόγησαν το έγκλημα και υποστήριξαν ότι αρχική τους πρόθεση ήταν να σκοτώσουν τον βιαστή του κοριτσιού, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο.
Η συγκλονιστική αυτή ιστορία απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του Τύπου στην Τουρκία σήμερα, όπου πάντως τα εγκλήματα τιμής εφόσον το δικαστήριο δεχτεί ότι η γυναίκα προκάλεσε με την συμπεριφορά της, επισείουν μέγιστη ποινή κάθειρξης 24ετών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε 10 χρόνια οι δολοφόνοι του 14χρονου κοριτσιού θα είναι ελεύθεροι.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες;; (Κ. Βέρρος)

Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ