Μηνύματα προς Τουρκοκύπριους

0


Μηνύματα προς ΤουρκοκύπριουςHome

Διεθνή
Ενδεικτικές των προθέσεων του διεθνούς παράγοντα έναντι των Τουρκοκυπρίων, αλλά και της αμηχανίας μετά το ΄΄οχι΄΄στο σχέδιο Αναν που είπαν οι Ελληνοκύπριοι, είναι οι δηλώσεις αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο. Κοινός παρονομαστής, ότι δεν επίκειται αναγνώριση του ψευδοκράτους.


 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ανταμ Ερελι δήλωσε ότι στόχος της Ουάσινγκτον είναι η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε σαφήνεια στις μελλοντικές προθέσεις των ΗΠΑ μετά την απόρριψη του σχεδίου Αναν.
΄΄Στόχος μας είναι μία ενωμένη Κύπρος και αυτό δεν είναι κάτι που θα αφήσουμε να χαθεί μετά το δημοψήφισμα΄΄, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν κάποια διπλωματικά σχέδια αυτή τη στιγμή για την επανεξέταση του σχεδίου Αναν, ή για τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος.
Ο Ανταμ Ερελι χαρακτήρισε εξάλλου ΄΄απογοητευτικές ΄΄τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην ελληνοκυπριακή κοινότητα.
Στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε ότι ούτε η Βρετανία, ούτε η ΕΕ προτείνουν αλλαγές στην μακροχρόνια πολιτική τους για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Ο Τζακ Στρο μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο ανέφερε πως τον επόμενο μήνα αναμένεται να υποβληθεί έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, για το μέλλον της αποστολής των καλών υπηρεσιών του στην Κύπρο.
Ο Κόφι Αναν στην έδρα του ΟΗΕ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τις προσεχείς ημέρες το Κυπριακό θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και πρόσθεσε ότι ο διεθνής οργανισμός θα διατηρήσει κάποιου είδους παρουσία στην Κύπρο, η οποία όμως δεν έχει διευκρινισθεί.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ