Οικόπεδα με θέα στη Φαλούτζα

0


Οικόπεδα με θέα στη ΦαλούτζαHome

Διεθνή
Ανελέητα σφυροκοπούν οι Αμερικανοί τη Φαλούτζα με πυρά βαρέων όπλων, ελικόπτερα και αεροσκάφη, την ώρα που ο Τζορτζ Μπους δηλώνει πως οι κατοχικές δυνάμεις θα πράξουν ό,τι πρέπει για να εξουδετερώσουν την δράση των ανταρτών στην ιρακινή πόλη. Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι άγνωστος αριθμός θυμάτων και η ισοπέδωση της πόλης.


 
Οι κατοχικές δυνάμεις κάνοντας χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου επιτίθενται από το βράδυ την Τρίτης στη Φαλούτζα, με στόχο ΄΄να ελέγξουν την πόλη΄΄, όπως δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.
Το τελευταίο ήταν ένα από τα πλέον καταστροφικά 24ωρα


για την ιρακινή πόλη, όπου ζουν κυρίως Σουνίτες, και την οποία πολιορκούν οι κατοχικές δυνάμεις εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά τη δολοφονία τεσσάρων Αμερικανών πολιτών και τον διαμελισμό των σορών τους στην πόλη.
Ο Τζορτζ Μπους έκανε λόγο για ΄΄θυλάκους αντίστασης΄΄στην πόλη, αλλά διαβεβαίωσε ότι ΄΄το μεγαλύτερο μέρος της επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς΄΄.
Ωστόσο πάνω από την περιοχή Γκολάν υψώνονται στήλες μαύρου καπνού και τα πυρά των βαρέων όπλων ακούγονται σε ολόκληρη την πόλη.
Ο συνταγματάρχης Τζον Σάτλερ δήλωσε ότι στη Φαλούτζα βρίσκονται ΄΄περίπου 1500΄΄αντάρτες, μεταξύ αυτών ξένοι ισλαμιστές και μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του Σαντάμ Χουσέιν.
΄΄Στόχος δεν είναι η κατάληψη της Φαλούτζα. Στόχος είναι να επιστραφεί η Φαλούτζα στους πολίτες της΄΄, υποστήριξε ο αμερικανός αξιωματικός.
Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν απηύθηνε έκκληση στους Αμερικανούς για αυτοσυγκράτηση.


΄΄Η βίαιη στρατιωτική δράση μίας κατοχικής δύναμης εναντίον πολιτών μίας χώρας που τελεί υπό κατοχή το μόνο που θα επιφέρει είναι η επιδείνωση της κατάστασης΄΄, προειδοποίησε ο Κόφι Αναν.
Νοσοκομειακές πηγές στη Φαλούτζα ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους Αμερικανούς έχουν σκοτωθεί περίπου 600 άνθρωποι.
Ενταση αναφέρεται επίσης στο μέτωπο της Νάτζαφ, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σιίτες.
Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν από πυρά ανταρτών ένας Αμερικανός και δύο Ουκρανοί στρατιώτες. Αυτόν το μήνα οι Αμερικανοί έχουν χάσει περισσότερους από 115 στρατιώτες από ανταρτικές επιθέσεις, αριθμός υψηλότερος από τις απώλειες που είχαν οι εισβολείς στις τρεις εβδομάδες των μαχών που οδήγησαν στην ανατροπή του Σαντάμ χουσέιν.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ