Ισορροπία α λα γαλλικά

0


Ισορροπία α λα γαλλικάHome

Διεθνή
Η Τουρκία δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ, την ώρα που η Αγκυρα άκουγε τον Ζακ Σιράκ να λέει πως η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι επιθυμητή βραχυπρόθεσμα.


Ζ. Σιράκ: Ας περιμένει ακόμα η Τουρκία…
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι δεν τίθεται προς συζήτηση το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, εφόσον δεν εγκρίθηκε το σχέδιο Αναν.
Αναφερόμενος στο σχέδιο Αναν, ο επικεφαλής της κατοχικής κυβέρνησης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ απέκλεισε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση.
Ενδεικτική της ανησυχίας που υπάρχει στην Αγκυρα και στο ψευδοκράτος είναι και η δήλωση του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα, Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος είπε πως δεν είναι ικανοποιητικές οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους Τουρκοκύπριους.
Την ίδια ώρα η Αγκυρα αναμένει ότι θα δεχθεί πιέσεις για να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και γι΄αυτό θα προσπαθήσει να συνδέσει τα ανοίγματα προς την Κύπρο με τις κινήσεις που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι προς τους Τουρκοκύπριους.
Μάλιστα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλβαρο ντε Σότο, προειδοποίησε ότι μία πιθανή αναγνώριση του ψευδοκράτους από οποιαδήποτε πλευρά θα οδηγούσε στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Τουρκίας, είπε πως «βραχυπρόθεσμα δεν είναι επιθυμητή η είσοδός της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.. αλλά είναι εφικτή μακροπρόθεσμα».
Η Τουρκία έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και χαρακτήρισε ισορροπημένη αυτή τη δήλωση του Ζακ Σιράκ, εφόσον άφησε ανοικτό το παράθυρο για την ένταξή της στην ΕΕ, έστω μακροπρόθεσμα…Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ