Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ

0


Νέο λουτρό αίματος στο ΙράκHome

Διεθνή
Μακελειό στο Ιράκ μόλις 4 ημέρες πριν τη μεταβίβαση της εξουσίας από τους Αμερικανούς στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πόλη Χίλα σπέρνοντας τον θάνατο. Εν τω μεταξύ, νέο θρίλερ με ομήρους, αυτή τη φορά 3 Τούρκους, τους οποίους οι Ιρακινοί αντάρτες απειλούν να σκοτώσουν αν η Τουρκία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ.


 
Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε εμπορικό δρόμο της πόλης Χίλα, νότια της Βαγδάτης, όπου περιπολούσαν Αμερικανοί στρατιώτες και Ιρακινοί αστυνομικοί σκορπίζοντας τον θάνατο.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς οι νεκροί ανέρχονται σε 40, ενώ σύμφωνα με τους Ιρακινούς οι νεκροί είναι 23. Περισσότερα από 50 άτομα τραυματίστηκαν.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη νέο θρίλερ με ομήρους, αυτή τη φορά Τούρκους. Ιρακινοί αντάρτες, που συνδέονται με τον αρχηγό της αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπου Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, απειλούν να αποκεφαλίσουν 3 Τούρκους ομήρους εντός 72 ωρών, αν δεν αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από το Ιράκ.
Η Τουρκία δεν διατηρεί στρατό στο Ιράκ, αλλά υπάρχουν πολλές τουρκικές εταιρίες στα ιρακινά εδάφη που εργάζονται για λογαριασμό των αμερικανικών δυνάμεων.
Η Τουρκία απέρριψε το τελεσίγραφο της οργάνωσης, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί τα αιτήματα των τρομοκρατών.
Βίντεο με τους 3 Τούρκους ομήρους μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. Στις εικόνες φαίνονται οι 3 όμηροι να είναι γονατισμένοι μπροστά από μασκοφόρους, να κρατούν έγγραφα που μοιάζουν με τουρκικά διαβατήρια, ενώ τα ονοματεπώνυμά τους διαβάζονται στην τουρκική γλώσσα από τους απαγωγείς.
Οι οπαδοί του Ζαρκάουι έχουν προχωρήσει σε σειρά απαγωγών και πρόσφατα προχώρησαν στον αποκεφαλισμό ενός Νοτιοκορεάτη ομήρου, όταν η Σεούλ απέρριψε το αίτημα των απαγωγέων να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ.
Η Ουάσιγκτον έχει επικηρύξει τον Ζαρκάουι για 10 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει 3 επιχειρήσεις για την σύλληψη του Ζαρκάουι, αλλά ο Ιορδανός τρομοκράτης εξακολουθεί να διαφεύγει.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τουρκική ηγεσία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα των Τούρκων ομήρων.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Το «θαύμα» των μεταφορών
( 26.09.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Η μεγάλη, ανησυχητική αβεβαιότητα (Κ. Βέρρος)

Συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες;; (Κ. Βέρρος)

Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ