Ο Μπαρόσο διαδέχεται τον Πρόντι

0


Ο Μπαρόσο διαδέχεται τον ΠρόντιHome

Διεθνή
Με ομόφωνη απόφαση των 25 ηγετών της Ε.Ε. ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο αναλαμβάνει το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην θέση του Ρομάνο Πρόντι, από το ερχόμενο Φθινόπωρο.


Ρομάνο Πρόντι – Ζοζέ Μπαρόσο
Η υποψηφιότητα του 48χρονου Ζοζέ Μπαρόσο πρέπει να επικυρωθεί από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Ιουλίου, ενώ θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Μπαρόσο εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μίλησε επίσης για την προσπάθεια που θα καταβάλλει για την εναρμόνιση των ¨κριτηρίων ανταγωνιστικότητας¨ που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέσπισε στη Λισαβόνα το 2000 και το κριτήριο της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη.
————————


Συγχαρητήρια Καραμανλή


————————


Ως ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στη νέα εποχή για την Ευρώπη που προσπαθεί να παράσχει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες της, χαρακτήρισε την εκλογή Μπαρόσο στον θώκο της Κομισιόν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και συνεχάρη θερμά τον Πορτογάλο ομόλογό του. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν άξιο ηγέτη, με γνώση και εμπειρία στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι θεωρεί ως τον κατάλληλο διάδοχό του τον κ. Μπαρόσο, σε μια θέση που ¨έχει πολλές ευθύνες και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες¨. Επίσης τόνισε ότι η ανάδειξή του αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Πορτογαλίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ