Υποψήφια για την αντιπροεδρία η Χίλαρι

0


Υποψήφια για την αντιπροεδρία η ΧίλαριHome

Διεθνή
Η Χιλαρι Κλίντον αποτελεί τη λύση για όλα τα προβλήματα του Τζον Κέρι και ανώτατοι αξιωματούχοι στην Ούασιγκτον θεωρούν σίγουρη την επιλογή της συζύγου του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον για τη θέση της αντιπροέδρου.


Τρία θέματα θα καθορίσουν αυτή την προεκλογική εκστρατεία και αυτά είναι η εθνική ασφάλεια,το σύστημα υγείας και η οικονομία,όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Ο Κέρι πιστεύει πως κανείς εν είναι καλύτερος από αυτόν σε θέματα εθνικής ασφάλειας αφού έχει πολεμήσει και στο Βιετνάμ
Ανώτατος αξιωματούχος υποστηρίζει πως οι Δημοκρατικοί πιστεύουν πως το σύστημα υγείας είναι εσωτερικό θέμα. Αλλά πως θα το κάνουν κύριο θέμα συζήτησης τώρα που όλοι ασχολούνται με τον πόλεμο και την τρομοκρατία;Η Χιλαρι Κλίντον θα τους βοηθήσει, καθως στο παρελθόν με την επιτροπή της προσπάθησε να προωθήσει το θεμα και δεχθηκε επίθεση των Ρεπουμπλικάνων.
Επίσης το οικονομικό σχέδιο των Δημοκρατικών λέει πως ο Μπους δεν τα πήγε καθόλου καλά και θα πρεπει να γυρίσουμε στην εποχή Κλιντον, όπου δημιουργήθηκαν 22 εκατομμυρια θέσεις εργασίας.
Και τι γίνεται με τη Μονικα και την παραλίγο αποπομπή του Κλίντον.Αυτά τα αναφέρει το βιβλίο ,η Χιλαρι είναι μία γυναίκα


που αισθάνεται προδομένη και αποφάσισε για χάρη της οικογένειας της να μην τα τινάξει όλα στον αέρα. Και για το Γουαιτγουοτερ,τα υπόλοιπα σκάνδαλα; όλα αναφέρονται στο βιβλίο του Κλίντον που κάνει τρελές πωλήσεις….
Και γιατί να μην επιλεξει τον Τζον Μακ Κέιν;


Υπάρχουν διαφορές στις αποψεις για το πως μπορεί να κερδηθεί αυτό το παιχνίδι.Ολα έχουν να κάνουν με τη βάση.Οι Ρεπουμπλικάνοι φτανουν μέχρι το ταβάνι με υποστηριξη απο τη βάση ενώ οι Δημοκρατικοί απλά κάθονται και περιμενουν. Αυτό θα αλλάξει.
Τα μέσα ενημέρωσης θα ενθουσιασθούν και θα αγκαλιάσουν το δίδυμο Κερι-Κλιντον αν μαθευτούν τα νέα γύρω στα μέσα Ιουλίου κια κοντά στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.


Η Χιλάρι θα πει πως το κάνει για το καλό του τόπου. Είμαι πεπεισμένος πως αυτό πρόκειται να γίνει, λέει ανώτατος αξιωματούχος.
Ας δούμε όμως και τα σενάρια.Αν ο Μπους κερδίσει τότε αυτή θα είναι υποψήφια για το 2008 καθώς θα είναι αποτυχία προσωπική του Κερι. Αν κερδίσει θα είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που θα τη βοηθήσει να γίνει ίσως και πρώτη γυναικα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός και θα αλλάξει τη φύση της πολιτικής στη χώρα ενώ η Χίλλαρυ θα έχει αφήσει θα το σημαδι της στα βιβλία της ιστοριας,μια ιστορία διαφορετική απο αυτή του ανδρός της.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ανάγκη απολογισμού και περισυλλογής
( 07.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης (Στέφανος Ληναίος )

Περιφρόνηση προς το θέατρο (Στέφανος Ληναίος)

Οι «Ευρωπαϊκές Πολιτείες της Αμερικής» (Στέφανος Ληναίος)

Συνέπεια εξαγγελιών και πολιτικής (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

Η «μαιμού», ο Σπύρος, οι υποκριτές και οι άλλοι. . . (Φώτης Καρύδας)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ