Ποιός κατηγορεί ποιόν

0


Ποιός κατηγορεί ποιόνHome

Διεθνή
Ο Τζορτζ Μπους είναι ο πραγματικός εγκληματίας, υποστήριξε ο Σαντάμ Χουσέιν, ο οποίος προσήχθη με χειροπέδες ενώπιον δικαστηρίου για να ακούσει τις κατηγορίες που του προσάπτουν για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Ο Σαντάμ αρνήθηκε να αποδεχθεί τη νομιμότητα του Σώματος.
Οι εικόνες του Σαντάμ Χουσέιν που προσήχθη με χειροπέδες ενώπιον του Δικαστηρίου έκαναν το γύρο του κόσμου αφού λογοκρίθηκαν από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις. Είναι οι πρώτες εικόνες του Σαντάμ που δίνονται στη δημοσιότητα αφότου συνελήφθη τον Δεκέμβριο.
Εμφανώς αδυνατισμένος, με γκρίζα γενειάδα, ο Σαντάμ έδειχνε αποφασισμένος να δώσει τη δική του απάντηση στους


Αμερικανούς. Χαρακτήρισε ΄΄θέατρο΄ ΄την όλη διαδικασία, κατήγγειλε τους διώκτες του, εξέφρασε αντιρρήσεις για τη νομιμότητα της δικης και δήλωσε ΄΄πρόεδρος του Ιράκ΄΄.
Ο Σαντάμ οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών σε μία αίθουσα ενός εκ των προεδρικών μεγάρων στη Βαγδάτη. Μία ενέργεια εμφανώς συμβολική από την πλευρά των Αμερικανών και της κυβέρνησης Αλάουι, στην οποία μεταβίβασαν την εξουσία. Το συγκεκριμένο προεδρικό μέγαρο χρησιμοποιείται ως βάση από τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Ο Σαντάμ Χουσέιν κατηγορείται σε αυτή τη φάση για τα όσα υπέστησαν οι Κούρδοι στη διάρκεια της εξουσίας του και για την εισβολή στο Κουβέιτ.
΄΄Πώς μπορείς εσύ ως Ιρακινός να μιλάς για εισβολή στο Κουβέιτ, όταν το Κουβέιτ αποτελεί τμήμα του Ιράκ΄΄, ρώτησε ο Σαντάμ Χουσέιν τον δικαστή που είχε απέναντί του.
Ο Σαντάμ αρνήθηκε στο τέλος να υπογράψει τα νομικά έγγραφα που τού παρουσίασαν και επιβεβαίωσε απλά ότι έχει λάβει γνώση των δικαιωμάτων του, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή όπου κρατείται και οι δικαστές ανέγνωσαν τις κατηγορίες στους υπόλοιπους 11 συγκατηγορουμένους του.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ανάγκη απολογισμού και περισυλλογής
( 07.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης (Στέφανος Ληναίος )

Περιφρόνηση προς το θέατρο (Στέφανος Ληναίος)

Οι «Ευρωπαϊκές Πολιτείες της Αμερικής» (Στέφανος Ληναίος)

Συνέπεια εξαγγελιών και πολιτικής (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

Η «μαιμού», ο Σπύρος, οι υποκριτές και οι άλλοι. . . (Φώτης Καρύδας)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ