Οι διεθνείς ειδήσεις με μια ματιά

0


Οι διεθνείς ειδήσεις με μια ματιάHome

Διεθνή
Η συμφωνία για την εκτόνωση της κρίσης στη Νάτζαφ του Ιράκ και η εκτέλεση ενός Ιταλού δημοσιογράφου που κρατείτο όμηρος στο Ιράκ είναι τα βασικά θέματα στη διεθνή ειδησεογραφία.


 
ΙΡΑΚ


Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών στο Ιράκ έπεισε τον ριζοσπάστη κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ να αποσύρει τους πολιτοφύλακές του από το τέμενος του Ιμάμη Αλι, στη Νάτζαφ, και δεσμεύθηκε ότι θα αποχωρήσουν και οι Αμερικανοί από την πόλη. Με τη συμφωνία αυτή ελπίζεται ότι θα τερματισθεί η αιματοχυσία των τελευταίων τριών εβδομάδων στην ιερή πόλη των σιιτών.

ΙΤΑΛΙΑ


Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι εκτελέσθηκε ο Ιταλός δημοσιογράφος Εντσο Μπαλντόνι από τους Ιρακινούς αντάρτες που τον είχαν απαγάγει αξιώνοντας από τη Ρώμη να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε ΄΄ενέργεια βαρβάρων΄΄ την εκτέλεση του δημοσιογράφου και επανέλαβε ότι οι Ιταλοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο Ιράκ.

BΡΕΤΑΝΙΑ


Οι βρετανικές αρχές άσκησαν δίωξη με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, κατά του ριζοσπάστη ιμάμη Αμπου Χάμζα, που κρατείται ως ύποπτος για ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες

ΗΠΑ


Περίπου 1,3 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν το 2003 στο φάσμα της φτώχειας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών πολιτών που ζουν σε συνθήκες ανέχειας στα 36 εκατομμύρια. Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται τα παιδιά και οι μαύροι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία αναμένεται ότι θα δώσουν άλλο ένα ΄΄όπλο΄΄στα χέρια του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζορτζ Μπους για τον Λευκό Οίκο.

ΚΟΥΒΑ


Διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με τον Παναμά η Κούβα, επειδή η κυβέρνηση του Παναμά έδωσε αμνηστία σε τέσσερις Κουβανούς που κρατούνταν για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο τον Φιντέλ Κάστρο.

ΡΩΣΙΑ


Οι ειδικοί ερευνούν τα μαύρα κουτιά των δύο αεροσκαφών που συνετρίβησαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Ρωσία, αλλά αξιωματούχος δήλωσε ότι έχουν υποστεί τόσες ζημιές οι ταινίες στις οποίες καταγράφονται οι συνομιλίες των πιλότων, ώστε είναι αμφίβολο εάν θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτηματικά για τα αίτια της διπλής αεροπορικής τραγωδίας.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ


Υψηλόβαθμο στέλεχος της Τζιχάντ σε προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας τραυματίσθηκε από έκρηξη, την οποία οι Παλαιστίνιοι αποδίδουν σε απόπειρα των Ισραηλινών να δολοφονήσουν το στέλεχός της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μπουένος Αϊρες αξιώνοντας από τις αρχές την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μετά την κατάρρευση της οικονομίας της, πριν από δύο χρόνια.


Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Η Ελλάδα στο στρατόπεδο των ¨Ατλαντιστών¨ στην ΕΕ; (Κ. Βέρρος)

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της σημερινής ΕΕ (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ