Κατάσκοπος στο Πεντάγωνο

0


Κατάσκοπος στο ΠεντάγωνοHome

Διεθνή
Αναλυτής του Πενταγώνου, που θεωρείται πως είχε πρόσβαση στο Λευκό Οίκο, υπάρχουν υποψίες που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ.Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην Ουάσινγκτον και τη διερεύνησή της ανέλαβε το FBI.


 
Διασυνδέσεις με τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, φέρεται πως είχε ο ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ο οποίος μάλιστα πιστεύεται ότι υπέκλεψε απόρρητα έγγραφα για το Ιράν και τα παρέδωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση.
Την υπόθεση, που έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ και αναμένεται πως θα προσθέσει νέους πονοκεφάλους στο επιτελείο του Μπους, διερευνά το FBI.
Συλλήψεις δεν έχουν γίνει, ούτε έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος κάποιου ατόμου, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση με βάση υποψίες ότι το άτομο που εμπλέκεται παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στο Ισραήλ μέσω του ισραηλινού λόμπι στην Ουάσινγκτον.
Το Πεντάγωνο σε σχετική ανακοίνωση έσπευσε να υποβαθμίσει την πιθανότητα να έχει επηρεασθεί η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή από τον ύποπτο.
Πάντως το τηλεοπτικό δίκτυο, που έφερε στο φως την υπόθεση, μεταδίδει ότι πράκτορες του FBI είναι έτοιμοι να συλλάβουν τον ύποπτο, ο οποίος ενδέχεται να μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική Μπους στο Ιράν και το Ιράκ.
Ο αναλυτής του Πενταγώνου που πιστεύεται ότι είναι κατάσκοπος του Ισραήλ πέραν των επαφών με το περιβάλλον του Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε σχέσεις και με τον δεύτερο στην ιεραρχία του Πενταγώνου, Πολ Γούλφοβιτς. Ράμφσελντ και Γούλφοβιτς είναι οι άνθρωποι που πίεσαν τον Μπους να εμπλακεί στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ