Αμνήστευση με πολιτικές παρενέργειες

0


Αμνήστευση με πολιτικές παρενέργειεςHome

Διεθνή
Φωτιές στις σχέσεις του Παναμά με την Κούβα και τη Βενεζουέλα άναψαν οι δηλώσεις της απερχόμενης προέδρου του Παναμά, ότι αμνήστευσε τέσσερις Κουβανούς που είχαν καταδικαστεί για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Φιδέλ Κάστρο, επειδή αν εκδοθούν στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.


Μετά την απόφαση της Αβάνας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με τον Παναμά, εξαιτίας των δηλώσεων της απερχόμενης προέδρου του Παναμά, Μιρέγια Μοσκόσο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χώρας στον Παναμά και να ματαιώσει το ταξίδι στη χώρα, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, Μάρτιν Τορίχον.
Η Μιρέγια Μοσκόσο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παραχωρήσει αμνηστία σε τέσσερις Κουβανούς που είχαν καταδικαστεί για απόπειρα δολοφονίας του Φιδέλ Κάστρο ,


με το αιτιολογικό ότι θα κινδύνευε η ζωή τους αν εκδοθούν στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα.
Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στον Παναμά, Φλάβιο Γρανάδο, δήλωσε ότι η θανατική ποινή δεν ισχύει στη χώρα του ΄΄ακόμη και για αμνηστευμένους τρομοκράτες΄΄.


Πρόσθεσε εξάλλου ότι επιστρέφει στο Καράκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις της Μιρέγια Μοσκόσο, διευκρινίζοντας ότι οι δύο χώρες δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους.
Η κυβέρνηση της Αβάνας έχει ανακοινώσει την Πέμπτη ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με τον Παναμά ΄΄επ\’ αόριστον΄΄ ΄.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ανάγκη απολογισμού και περισυλλογής
( 07.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης (Στέφανος Ληναίος )

Περιφρόνηση προς το θέατρο (Στέφανος Ληναίος)

Οι «Ευρωπαϊκές Πολιτείες της Αμερικής» (Στέφανος Ληναίος)

Συνέπεια εξαγγελιών και πολιτικής (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

Η «μαιμού», ο Σπύρος, οι υποκριτές και οι άλλοι. . . (Φώτης Καρύδας)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ