Εκρηκτικά αντί ψηφοδελτίου στην Τσετσενία ;

0


Εκρηκτικά αντί ψηφοδελτίου στην Τσετσενία ;Home

Διεθνή
Ιχνη εκρηκτικών εντοπίσθηκαν στα συντρίμμια των δύο ρωσικών αεροσκαφών που συνετρίβησαν την Τρίτη παρασύροντας στο θάνατο 89 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό από πηγές των μυστικών υπηρεσιών, που διερευνούν την διπλή αεροπορική τραγωδία. Η πληροφορία αυτή έρχεται στο φως την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες στην Τσετσενία για την ανάδειξη του προέδρου της περιοχής.


Τα δύο Τουπόλεφ συνετρίβησαν σχεδόν την ίδια ώρα στη νότια Ρωσία, πετώντας εκατοντάδες μίλια μακρυά το ένα από το άλλο, παρασύροντας στο θάνατο και τους 89 επιβαίνοντες.
Την διπλή αεροπορική τραγωδία διερευνά η FSB, δηλαδή η υπηρεσία που ΄΄διαδέχθηκε΄΄την KGB, κατόπιν εντολής του προέδρου Πούτιν.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν υποψίες ότι η τραγωδία προκλήθηκε από τρομοκράτες, πιθανώς Τσετσένους αυτονομιστές, αλλά δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Τσετσενία, πηγές των μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι στα συντρίμμια των δύο αεροπλάνων εντοπίσθηκαν ίχνη εκρηκτικών. Κάτι που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι η τραγωδία προκλήθηκε από τρομοκρατική ενέργεια.
Οι μυστικές υπηρεσίες που διερευνουν την τραγωδία εντοπίζουν την προσοχή τους σε δύο γυναίκες που επιβιβάσθηκαν στα αεροσκάφη και πιστεύεται ότι προέρχονταν από την Τσετσενία. Τις σορούς των δύο γυναικών δεν τις έχει αναζητήσει κανένας μέχρι τώρα, αναφέρουν πηγές των μυστικών υπηρεσιών.
Την ευθύνη για τη διπλή αεροπορική τραγωδία διεκδίκησε μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που αυτοαποκαλείται ΄΄Ταξιαρχίες Ισλαμ-μπουλι΄΄, που υποστήριξε ότι σε κάθε αεροσκάφος είχαν επιβιβασθεί πέντε μέλη της. Η οργάνωση αυτή προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις ΄΄μέχρι να σταματήσουν οι δολοφονίες των μουσουλμάνων αδελφών μας στην Τσετσενία΄΄.
Η ρωσική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν βοήθεια από το εξωτερικό και μεταξύ άλλων έχουν στο πλευρό τους την Αλ Κάιντα.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Η Ελλάδα στο στρατόπεδο των ¨Ατλαντιστών¨ στην ΕΕ; (Κ. Βέρρος)

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της σημερινής ΕΕ (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ