Κατασκοπεύοντας τον σύμμαχο

0


Κατασκοπεύοντας τον σύμμαχοHome

Διεθνή
Διευρύνονται οι έρευνες της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για το σκάνδαλο κατασκοπείας που έχει ξεσπάσει στο Πεντάγωνο, όπου ένας αναλυτής είναι ύποπτος για την υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών, που αφορούσαν στο Ιράν και διοχετεύθηκαν στο Ισραήλ.


 
 
Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ γράφει σήμερα ότι ο αναλυτής του Πενταγώνου που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών του FBI είχε υπηρετήσει στο Ισραήλ ως έφεδρος της αμερικανικής αεροπορίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών το FBI έχει λάβει καταθέσεις από άτομα που υπηρετουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Πεντάγωνο, αλλά και από αναλυτές ειδικευμένους σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν σχολιασθεί από το Πεντάγωνο ή το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Πάντως το Ισραήλ διέψευσε χθες ότι κατασκόπευε τον στενότερο σύμμαχό του, τις ΗΠΑ.
Ωστόσο κυβερνητικές πηγές στην Ουάσινγκτον επιμένουν ότι η έρευνα αφορά στην δραστηριότητα ενός αναλυτή του Πενταγώνου, που πιστεύεται ότι παρέδωσε στο Ισραήλ απόρρητες πληροφορίες για το Ιράν, μέσω του πανίσχυρου ισραηλινού λόμπι.
Ο αναλυτής αυτός υπηρετούσε στην υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μπους μετακινήθηκε στο τμήμα χάραξης πολιτικής και γι`αυτό πιστεύεται ότι ίσως να ήταν και σε θέση να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ