Εκλογές με υπογραφή Πούτιν

0


Εκλογές με υπογραφή ΠούτινHome

Διεθνή
Εκλογές με βέβαιο νικητή διεξάγονται στην Τσετσενία. Ποιός θα εκλεγεί πρόεδρος είναι γνωστό. Ποιό θα είναι το μέλλον της περιοχής, επίσης γνωστό. Αγνωστο είναι αν θα ο νικητής των εκλογών θα προλάβει να εκτίσει όλη τη θητεία του…


Ενας αστυνομικός καριέρας εκλέγεται σήμερα νέος πρόεδρος της Τσετσενίας, για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Καντίροφ, που δολοφονήθηκε από βομβιστική ενέργεια τον Μάιο.
Ο Αλού Αλχάνοφ έχει την ανοικτή υποστήριξη του Κρεμλίνου, ενώ οι άλλοι έξι διεκδικητές της τσετσενικής προεδρίας είναι σχεδόν άγνωστοι πολιτικοί. Ετσι η επικράτηση του Αλχάνοφ είναι βέβαιη.
Αβέβαιο είναι όμως το μέλλον της Τσετσενίας και του ίδιου του Αλχάνοφ, αν σκεφτούμε πώς δολοφονήθηκε τον Μάιο, στο Γκρόζνι, ο Αχμάντ Καντίροφ. Ο Αλχάνοφ μπορεί να έχει την πλήρη στήριξη του Κρεμλίνου, αλλά ακριβώς αυτό μπορεί να υπονομεύσει την προεδρία του, αφού δεν αρκεί η επίδειξη ισχύος για να κατασταλεί η εξέγερση των αυτονομιστών.
Οι κάλπες άνοιξαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και οι εκλογές γίνονται σε κλίμα έντασης, λόγω της διπλής αεροπορικής τραγωδίας της περασμένης Τρίτης, για την οποία την ευθύνη ανεπίσημα την επιρριπτει η Μόσχα στους Τσετσένους αυτονομιστές.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ