Για όλα φταίνε οι άλλοι

0


Για όλα φταίνε οι άλλοιHome

Διεθνή
Για όλα όσα έγιναν στη Γιουγκοσλαβία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 φταίνε οι .. άλλοι. Σε αυτό το μοτίβο κινείται ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που άρχισε να παρουσιάζει την υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα Πολέμου.


 
Μετά από καθυστέρηση μηνών λόγω προβλημάτων υγείας, ο άλλοτε κραταιός ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου για να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του.
Αρχισε την κατάθεσή του κατηγορώντας την διεθνή κοινότητα ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γιουγκοσλαβία και οδήγησαν στη διάλυση μίας ΄΄πολυεθνικής, πολυπολιτισμικής χώρας΄΄ και χαρακτηρίζοντας ΄΄ψευδείς΄΄τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Μίλησε μάλιστα για διαστρέβλωση της ιστορίας.
Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατηγορείται για εθνοκάθαρση στα Βαλκάνια, στη δεκαετία του 1990, για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο.
Ο Μιλόσεβιτς έχει στη διάθεσή του 150 ημέρες για να απολογηθεί και έχει εκφράσει την πρόθεση να καλέσει ως μάρτυρες περισσότερους από 1000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών τον Μπιλ Κλίντον και τον Τόνι Μπλερ.
Η δίκη, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2002, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2006.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Το «θαύμα» των μεταφορών
( 26.09.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Εντός, εκτός και επί τα αυτά. . . (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη, ανησυχητική αβεβαιότητα (Κ. Βέρρος)

Συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες;; (Κ. Βέρρος)

Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ