Ομηρος της φρίκης το Ιράκ

0


Ομηρος της φρίκης το ΙράκHome

Διεθνή
Καρπούς απέδωσαν οι πρωτοβουλίες της γαλλικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση των δύο Γάλλων ομήρων στο Ιράκ. Αντίθετα φρικτό τέλος είχαν 12 όμηροι από το Νεπάλ, που σφαγιάσθηκαν από τους απαγωγείς τους.


 
 
Μελη της οργάνωσης «Ανσάρ αλ Σούνα», σφαγίασαν 12 Νεπαλέζους που κρατούσαν ομήρους στο Ιράκ από τις αρχές του μήνα. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα Ισλαμιστων είναι ανατριχιαστικές: Αρχικά εμφανίζονται δύο μασκοφόροι, να κρατούν στο πάτωμα ακινητοποιημένο έναν όμηρο. Ο ένας από τους άνδρες φαίνεται να κόβει το κεφάλι του ομήρου και να το σηκώνει ψηλά.
Αλλες εικόνες δείχνουν μία σειρά από πτώματα πεσμένα μπρούμυτα με σημάδια από σφαίρες στην πλάτη.
΄΄Εκτελέσαμε τους 12 Νεπαλέζους, που ήλθαν από τη χώρα τους για να πολεμήσουν τους μουσουλμάνους και να υπηρετήσουν τους εβραίους και τους χριστιανούς΄΄, αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης ΄΄Ανσάρ αλ Σούνα΄΄.
Οι 12 Νεπαλέζοι εργάζονταν σε ιορδανική εταιρεία, ενώ η χώρα τους δεν έχει στείλει στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ.
Αντίθετα, καλύτερη τύχη φαίνεται να έχουν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απήχθησαν από αντάρτες. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αναμένεται άμεσα η απελευθέρωση τους.
Η κινητοποίηση της γαλλικής ηγεσίας για την απελευθέρωσή τους απέδωσε καρπούς, σε αντίθεση με την περίπτωση του Ιταλού δημοσιογράφου, ο οποίος προ ημερών εκτελέσθηκε στο Ιράκ.
Οι απαγωγείς των δύο Γάλλων ζητούσαν να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα δημόσια σχολεία της Γαλλίας.
Στα πεδία των μαχών, ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του κι άλλοι δύο τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στην πόλη της Μοσούλης.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Η μεγάλη, ανησυχητική αβεβαιότητα (Κ. Βέρρος)

Συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες;; (Κ. Βέρρος)

Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ