Πενθεί η Ιταλία

0


Πενθεί η ΙταλίαHome

Διεθνή
Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του πάπα Ιωάννη Παύλου του ΙΙ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια. Στην Ιταλία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ η σορός του θα εκτεθεί από τη Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.


 
Στο τελευταίο του μήνυμα που αναγνώσθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Λεονάρντο Σάντρι ενώπιον των πιστών στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας άφησε παρακαταθήκη ενότητας δηλώνοντας ότι \\\”η αγάπη διαμορφώνει τις καρδιές και χαρίζει την ειρήνη\\\”. Στο μήνυμα τονίζεται πως \\\”στην ανθρωπότητα, που φαίνεται μερικές φορές αποπροσανατολισμένη και κυριαρχημένη από τις δυνάμεις του κακού, του εγωισμού και του φόβου, ο αναστημένος Κύριος μας προσφέρει ως δώρο την αγάπη του, μας συγχωρεί, μας συμφιλιώνει και ανοίγει την ψυχή του στην ελπίδα. Η αγάπη διαμορφώνει τις καρδιές και χαρίζει την ειρήνη\\\”.


Αναμένεται να συνεδριάσουν και οι 117 καρδινάλιοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προκειμένου να αποφασίσουν για την ημερομηνία της κηδείας του πάπα, που σύμφωνα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, σχεδόν 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πάπα, ενώ πάνω από 2 εκατ. πιστοί αναμένονται στη Ρώμη για την κηδεία του.


Η ιταλική κρατική ραδιοτηλεόραση RAI μετέδωσε πως ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ συγκάλεσε ήδη τους 117 καρδιναλίους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για το κογκλάβιο από το οποίο θα εκλεγεί ο διάδοχος του Ιωάννη Παύλου ΙΙ.


Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ηγήθηκε της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για περισσότερο από 26 χρόνια, από την εκλογή του στις 16 Οκτωβρίου 1978, και η θητεία του, η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συνδέθηκε στενά με την πορεία του κόσμου.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Η Ελλάδα στο στρατόπεδο των ¨Ατλαντιστών¨ στην ΕΕ; (Κ. Βέρρος)

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της σημερινής ΕΕ (Κ. Βέρρος)

Γηράσκω αεί διδασκόμενος (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ