Ύστατο «χαίρε» στον Πάπα

0


Ύστατο «χαίρε» στον ΠάπαHome

Διεθνή
Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη προσκυνήσει μέχρι στιγμής τη σωρό του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, όπως ανακοινώθηκε από το Βατικανό με βάση επίσημες πληροφορίες που δόθηκαν από το δήμο της Ρώμης, από τη νομαρχία και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι πιστοί που περιμένουν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, προκειμένου να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον Ποντίφικα.


 
Κι ενώ η Ιταλία ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη κηδεία των τελευταίων δεκαετιών, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία ηγετών κρατών μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός Πρόεδρος, το Κολέγιο των Καρδιναλίων έχει ήδη αρχίσει τις συζητήσεις για τη διαδοχή του Πάπα.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τελετών καρδινάλιος Πιέρο Μαρίνι, οι καρδινάλιοι δεν θα είναι κλεισμένοι σε ένα και μόνο χώρο, αλλά θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον οίκο της Αγίας Μάρθας στον περίβολο του Βατικανού, όπου θα φιλοξενηθούν προκειμένου να συνεδριάσουν για να εκλέξουν το νέο Πάπα.
Στην κηδεία θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Η Ελλάδα στο στρατόπεδο των ¨Ατλαντιστών¨ στην ΕΕ; (Κ. Βέρρος)

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της σημερινής ΕΕ (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ