Συστήνει ψυχραιμία η Κίνα

0


Συστήνει ψυχραιμία η ΚίναHome

Διεθνή
Η Κίνα κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα επιβαρύνουν τη διεθνή κρίση που έχει προκαλέσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μια ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει θέσει ο ΟΗΕ προς την Τεχεράνη για να διακόψει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού του ουρανίου.


«Θεωρούμε ότι το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ελπίζουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα διατηρήσουν ηρεμία, θα επιδείξουν μετριοπάθεια και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τη σωστή επίλυση του θέματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


Ο ίδιος δήλωσε πως «μια διπλωματική λύση είναι η σωστή επιλογή και προς το συμφέρον όλων των πλευρών. Η Κίνα καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα επιδεινώσουν την κατάσταση».


Η Ουάσινγκτον, με την υποστήριξη της Βρετανίας και της Γαλλίας, ασκεί πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν, εάν η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (IAEA) δηλώσει στον ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη αψήφησε τις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού. Ωστόσο η Κίνα και η Ρωσία είναι αντίθετες με την επιβολή εμπάργκο.


Η Κίνα προτείνει η έκθεση του διευθυντή της IAEA Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι για το Ιράν να τεθεί προς συζήτησιν στο Συμβούλιο των Κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας πριν να παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Το μέλι, η διαπλοκή, οι υποκριτές και ο «λαουτζίκος». . .
( 28.11.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλουν;; (Κ. Βέρρος)

¨Η Ελλάδα με πληγώνει¨ (Κ. Βέρρος)

Νοσηρή πολιτική κατάσταση (Κ. Βέρρος)

Η μετάλλαξη του κ. Γ. Α. Παπανδρέου (Κ. Βέρρος)

Κρίση, συνεχής κατήφορος, αποσάθρωση. (Κ. Βέρρος)

Τα κωμικοτραγικά μας (Κ. Βέρρος)

Ελληνοτουρκικά και προσφυγή (Κ. Βέρρος)

Σημαντική επέτειος (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ