Απόγνωση από την οργή του Εγκέλαδου

0


Απόγνωση από την οργή του ΕγκέλαδουHome

Διεθνή
Τουλάχιστον 4.983 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό, που σημειώθηκε στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 20.000, ενώ η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τουλάχιστον τρεις μήνες.


 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 4.000 κτίρια κατέρρευσαν και 20.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ισχυρότατη δόνηση, που έπληξε την ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή της πανεπιστημιακής πόλης Γιογκγιακάρτα.


Η κυβέρνηση της Τζακάρτας κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αποστείλει βοήθεια, «προκειμένου να ανακουφισθεί το βάρος που σωρεύθηκε επί της τοπικής και της κεντρικής κυβέρνησης». Επίσης, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 4.900 ανθρώπους στο νησί της Ιάβας και δεσμεύτηκε να φέρει εις πέρας την «ανοικοδόμηση και αποκατάσταση» μέσα σε ένα χρόνο.


Ο αντιπρόεδρος της Ινδονησίας Γιουσούφ Κάλα δήλωσε έπειτα από συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου πως η τρίμηνη περίοδος έκτακτης ανάγκης έχει σκοπό να παρασχεθεί τροφή, ιατρική φροντίδα και στέγη στους 50.000 ανθρώπους που υπολογίζεται ότι έμειναν άστεγοι εξαιτίας της καταστροφής.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Το μέλι, η διαπλοκή, οι υποκριτές και ο «λαουτζίκος». . .
( 28.11.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλουν;; (Κ. Βέρρος)

¨Η Ελλάδα με πληγώνει¨ (Κ. Βέρρος)

Νοσηρή πολιτική κατάσταση (Κ. Βέρρος)

Η μετάλλαξη του κ. Γ. Α. Παπανδρέου (Κ. Βέρρος)

Κρίση, συνεχής κατήφορος, αποσάθρωση. (Κ. Βέρρος)

Τα κωμικοτραγικά μας (Κ. Βέρρος)

Ελληνοτουρκικά και προσφυγή (Κ. Βέρρος)

Σημαντική επέτειος (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ