«Τάσεις της παγκόσμιας τρομοκρατίας, συνέπειες για τις ΗΠΑ»

0


«Τάσεις της παγκόσμιας τρομοκρατίας, συνέπειες για τις ΗΠΑ»Home

Διεθνή
Καταστροφικές συνέπειες για τον πρόεδρο Μπους θα μπορούσαν να έχουν μόλις έξι εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι αποκαλύψεις στον κυριακάτικο Τύπο εμπιστευτικής έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δημιούργησε ένα νέο κύμα μουσουλμανικού εξτρεμισμού και αύξησε την απειλή της τρομοκρατίας.


 
Οι Δημοκρατικοί της αντιπολίτευσης άδραξαν την ευκαιρία για να επιτεθούν στην πολιτική της κυβέρνησης Μπους, η οποία έχει ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η αποστολή στο Ιράκ εντάσσεται στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ότι οι Ιρακινοί θα ήταν λιγότερο ασφαλείς αν την παρούσα στιγμή οι Αμερικανοί αποσύρονταν από το Ιράκ και ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι οι καλύτεροι εγγυητές της ασφάλειας.


Η έκθεση που αντικρούει τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης Μπους, δεν περιέχει κανένα στοιχείο για το ενδεχόμενο πιθανών νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στο αμερικανικό έδαφος αλλά υπογραμμίζει ότι η γενική απειλή για τρομοκρατία έχει αυξηθεί από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.


Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε τα συμπεράσματα έκθεσης υπό τον τίτλο «Τάσεις της παγκόσμιας τρομοκρατίας, συνέπειες για τις ΗΠΑ», η πρώτη επίσημη ανάλυση για την παγκόσμια τρομοκρατία (συντάχθηκε από το 2004 έως τον Απρίλιο του 2006) από συνολικά 16 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η Washington Post, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες επικαλούμενη αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών που δεν κατονομάζει, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «μια ανάλυση πολύ ειλικρινή της κατάστασης». Η εφημερίδα γράφει ότι αν οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας συμφωνούν πως οι ΗΠΑ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην αλ-Κάιντα, τα δίκτυα των ισλαμιστών έχουν επεκταθεί και αποκεντρωθεί.


Παράλληλα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, ο πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί τάχθηκε υπέρ μιας μακρόχρονης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ, δηλώνοντας ότι η χώρα του έχει ανάγκη από την παρουσία μόνιμων αμερικανικών βάσεων, ώστε να εμποδίζουν τις «ξένες παρεμβολές».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ