Την Ιταλία ¨στο πόδι¨ για να μην τους εκτελέσουν

0


Την Ιταλία ¨στο πόδι¨ για να μην τους εκτελέσουνHome

Διεθνή
Νέες απειλές για τη ζωή των τριών Ιταλών ομήρων που κρατούνται στο Ιράκ διατυπώνουν οι απαγωγείς τους, την ώρα που στη Φαλούτζα και στη Βαγδάτη, οι Αμερικανοί μετρούν νέα θύματα από τις επιθέσεις των Ιρακινών ανταρτών.


 
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε βιντεοταινία που δείχνει τους τρεις Ιταλούς ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από Ιρακινούς αντάρτες.
Η οργάνωση που αυτοαποκαλείται ΄΄Πράσινη Ταξιαρχία΄΄ δίνει προθεσμία πέντε ημερών στους Ιταλούς πολίτες για να βγουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία ιταλικών στρατευμάτων στο Ιράκ, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα σκοτώσει τους ομήρους.
Η Αλ Κάϊντα στη Βασόρα
Την ίδια ώρα ένας πυρήνας της Αλ Κάιντα αναλάμβανε την ευθύνη για την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Βασόρας, που έγινε το Σάββατο και είχε ως συνέπεια να σταματήσει για 27 ώρες η ροή πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές. Από τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό διοχετεύεται στην αγορά το 85% του πετρελαίου που εξάγει ημερησίως το Ιράκ.
Στα μέτωπα του Ιράκ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τις κατοχικές δυνάμεις.
Σφοδρή μάχη στη Φαλούτζα
Στη Φαλούτζα, παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία μεταξύ Αμερικανών και Ιρακινών έγιναν σήμερα σφοδρές μάχες, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης και τραυματίσθηκαν δέκα άνδρες των κατοχικών δυνάμεων και οκτώ Ιρακινοί.
Οι Αμερικανοί στη Φαλούτζα επανεξέτασαν τα σχέδια για εισβολή στην πόλη και από τα μέσα της εβδομάδας θα επιχειρήσουν κοινές περιπολίες με άνδρες της ιρακινής αστυνομίας.
Χτύπημα στη Βαγδάτη
Νωρίτερα, στην Βαγδάτη, σημειώθηκε μία ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη με χημικά. Σκοτώθηκαν 2 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν τέσσερις Ιρακινοί. Από την έκρηξη καταστράφηκαν και τέσσερα Αμερικανικά οχήματα τύπου Χάμβι.
Εκρηξη σημειώθηκε και στην Βασόρα, από την οποία τραυματίστηκε ένας Βρετανός στρατιώτης.
Πάντως οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την κατάσταση στη Νάτζαφ και την Αλ Καντισίγια.
Ενισχύσεις από Βρετανία-Αυστραλία
Η κατάσταση στα μέτωπα είναι τόσο δύσκολη, ώστε οι


κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Αυστραλίας, σκέπτονται


να ενισχύσουν τα στρατεύματα που διατηρούν στο Ιράκ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται από την αποχώρηση των Ισπανικών στρατευμάτων.
Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, δημοσιεύει εξάλλου μια συνέντευξη του Σιίτη κληρικού, Μοκτάντα Σαντρ, ο οποίος εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον των Αμερικανών. Προειδοποίησε ότι αν οι Αμερικανοί επιχειρήσουν να τον σκοτώσουν, θα ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως.
Στόχος ο Βούλγαρος πρόεδρος
Χθες, στην Κερμπάλα, έγινε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προέδρου της Βουλγαρίας, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στα βουλγαρικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή.
Βολές από Χίλαρι κατά Μπους
Στις ΗΠΑ, η δημοκρατική Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, παραχωρώντας συνέντευξη σε αραβική εφημερίδα, δήλωσε ότι η Αμερική έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση στο Ιράκ, λόγω της ξεροκεφαλίας της κυβέρνησης, η οποία δεν αναγνωρίζει τα σφάλματά της.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπους δεν έχει σχέδιο αναφορικά με το Ιράκ, ενώ επεσήμανε ότι στις 30 Ιουνίου θα πρέπει να διαβιβαστεί η εξουσία στους Ιρακινούς.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ