Ομολόγησε ο 3ος της Αλ Κάιντα για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

0


Ομολόγησε ο 3ος της Αλ Κάιντα για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης ΣεπτεμβρίουHome

Διεθνή
Εξαφανισμένος από τη σύλληψη του το Μάρτιο του 2003 στο Πακιστάν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006 που μεταφέρθηκε από μυστική φυλακή των ΗΠΑ στο κέντρο κράτησης στο Γκουαντανάμο, ήταν ο Νο 3 της Αλ Κάιντα Χάλεντ Σεϊχ Μοχάμαντ, ο οποίος σύμφωνα με τους Αμερικανούς ομολόγησε ότι ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και σειράς άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων.


Ο ρόλος του Μοχάμαντ στην 11η Σεπτεμβρίου είχε διαπιστωθεί από καιρό, ενώ του αποδίδονται και κατηγορίες για εμπλοκή στην δολοφονία Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Jοurnal, του Ντανιελ Περλ.


Ο Περλ, ο οποίος έγραφε ένα θέμα για την Αλ Κάιντα, είχε απαχθεί στο Καράτσι όταν ακολούθησε άγνωστους ισλαμιστές που τον δελέασαν υποσχόμενοι ότι θα του εξασφαλίσουν συνέντευξη με κάποιον από τους αρχηγούς τους. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και το διαμελισμό του σώματος του που καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο κατά τον Πακιστανό πρόεδρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Μοχάμαντ, εάν ποτέ δικαζόταν στις ΗΠΑ.


Τονίζεται ότι η μεταφορά του Μομάμαντ, μαζί με άλλους 13 κρατουμένους, στο Γκουαντανάμο, ήταν η αφορμή για την πρώτη επίσημη παραδοχή από τον πρόεδρο Μπους ότι η χώρα του διατηρεί μυστικές φυλακές για τους ύποπτους για τρομοκρατία εκτός ΗΠΑ και Γκουαντανάμο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ