Εργασία μέχρι τα 67-68 σε Γερμανία και Αγγλία

0


Εργασία μέχρι τα 67-68 σε Γερμανία και ΑγγλίαHome

Διεθνή
Στα 68 χρόνια στη Βρετανία και στα 67 χρόνια στη Γερμανία ετοιμάζονται να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης Λονδίνο και Βερολίνο, καθώς κατατέθηκε στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο σχέδιο νόμου με κίνητρα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ την ίδια ώρα, στη Γηραιά Αλβιόνα, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο σχέδιο νόμου για την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.


 
Γερμανία και Βρετανία είναι δυο μόνο από τις χώρες που προωθούν σταδιακά ανάλογα μέτρα, καθώς στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, σημειώθηκαν τον Οκτώβριο οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από τη δεκαετία του ΄80 ενάντια στα μέτρα Σόκρατες για αύξηση του ορίου ηλικίας στον δημόσιο τομέα στα 65 χρόνια από το 2007, ενώ και στη Δανία, μόλις τον περασμένο Ιούνιο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπέγραψαν αντίστοιχα ιστορική συμφωνία για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.


Η βρετανική μεταρρύθμιση θεωρείται η πιο ριζική εδώ και έξι δεκαετίες, και περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων όπως τη σύνδεση των ετήσιων αυξήσεων στις συντάξεις με τις αντίστοιχες μισθολογικές, αποσυνδέοντάς τις από τον πληθωρισμό. Επίσης, προβλέπει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 έτη (από 65 σήμερα για τους άνδρες και 60 για τις γυναίκες) έως το 2046, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τζον Χάτον, βασικός στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να κλείσει το έλλειμμα των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων το οποίο διαμορφώνεται σήμερα στα 57 δισ. λίρες (110,6 δισ. δολάρια).


Στη Γερμανία, αντίστοιχα, προωθείται σταδιακά η «Πρωτοβουλία 55 και Aνω» του υπουργού Απασχόλησης και αντι-καγκελάριου Φραντς Μιντερφέρινγκ, καθώς στο σχέδιο νόμου που μελετά τώρα η κυβέρνηση περιλαμβάνονται κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας όσοι είναι άνω των 50 ετών, καθώς, όπως είπε, «οι μισές περίπου γερμανικές επιχειρήσεις δεν απασχολούν εργαζόμενους άνω των 50 χρονών».


Eτσι, με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση ελπίζει να αυξήσει το ποσοστό των εργαζομένων άνω των 50 ετών στο 50% μέχρι το 2009, από το 45% που είναι τώρα, ενώ αντίστοιχα, το όριο συνταξιοδότησης θα αυξηθεί σταδιακά στα 67 στο διάστημα 2012-2029.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ