Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο Λίβανο

0


Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο ΛίβανοHome

Διεθνή
Έκρυθμη μοιάζει για ακόμη μια φορά η κατάσταση στον Λίβανο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να παραμένουν για τρίτη συνεχή ημέρα, έξω από το κτίριο που στεγάζει την κυβέρνηση της χώρας, ζητώντας την παραίτησή της.


Το πρωί της Δευτέρας, ο λιβανικός στρατός αναπτύχθηκε στους δρόμους της Βηρυτού, ειδικά στη συνοικία Κάσκας, μετά τις συγκρούσεις της Κυριακής ανάμεσα σε υποστηρικτές της κυβέρνησης και τις αντιπολίτευσης που προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 12, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.


Περίπου 30 θωρακισμένα οχήματα ελέγχουν όλες τις προσβάσεις στη συνοικία Κάσκας, στη νότια Βηρυτό, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.


Στο μεταξύ, αυξάνονται οι διαδηλωτές που παραμένουν έξω από την έδρα της κυβέρνησης στη Βηρυτό όπου έχουν στήσει λευκές σκηνές πάνω από τις οποίες κυματίζουν σημαίες του Λιβάνου. Οι σκηνές αυτές ήταν αρχικά 100 και τώρα, μετά 48 ώρες, έχουν φτάσει τις 300.


Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε δύο πλατείες του κέντρου της πόλης. Στις σκηνές τους υπάρχουν και φωτογραφίες του Σιίτη αρχηγού της Χεζμπολά Χασάν Νασλάρα, του Χριστιανού ηγέτη της αντιπολίτευσης στρατηγού Μισέλ Αούν και του προέδρου του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι. Η αντιπολίτευση υπό τη σιιτική Χεζμπολάχ έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας έως την παραίτηση του πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ