Ανατριχιαστική έρευνα για την κακοποίηση των παιδιών

0


Ανατριχιαστική έρευνα για την κακοποίηση των παιδιώνHome

Διεθνή
Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών έχει φτάσει σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα σε πέντε νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού και στις περισσότερες περιπτώσεις δράστες είναι κάτοικοι των χωρών αυτών, όπως επισημαίνει σχετική έκθεση της UNICEF.


 
Έρευνες στα Νησιά Φίτζι, το Κιριμπάτι, την Παπούα Νέα Γουινέα, τα Νησιά Σόλομον και το Βανουάτου αποκάλυψαν πως οι χώρες αυτές απέχουν πολύ από το να είναι παράδεισοι για τα παιδιά, τα οποία πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τα μέλη των οικογενειών τους και από γείτονες τους.


«Αντίθετα με το τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η έκθεση αποκάλυψε πως αν και υπάρχουν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τουρίστες και ξένους εργαζόμενους, βασικοί υπεύθυνοι για αυτή τη σεξουαλική βία εναντίον των παιδιών είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών», υπογραμμίζεται στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της οργάνωσης για της Εξάλειψη της Παιδικής Πορνείας και Πορνογραφίας (ECPAT).


Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πορτ Μόρεσμπι της Παπούας Νέας Γουινέας κάθε ημέρα μεταφέρονται ένα ή δύο παιδιά που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, στα Νησιά Φίτζι στις 33 από τις 35 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών το 2000, δράστες ήταν έμπιστα μέλη των οικογενειών τους. Στα Νησιά Σόλομον παιδιά ακόμα και ενός ως τριών ετών έχουν μολυνθεί με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Επίσης σε όλες αυτές τις χώρες έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με αντάλλαγμα χρήματα, φαγητό, ποτό ή ακόμα και τη μεταφορά τους στο σχολείο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ